Öne Çıkanlar İngiltere bayram İngiltere parlementosunda Heathrowda Wimbledon Mixedartperformersism Arabesk Tuğba Erdem yeni şarkı Lerzan Tuncer Engin Gayrimenkul londra Engin Gayrimenkul SÖYLEME Bahattin Gemici İngiltere Prensi Harryyi Youtube ve Apple Music Kate Winslet Titanic Londra Türk okuluna Ece Vahapoğlu La Mare Collection tuhaf ZEYTİNYAĞ VE DOMATES

Cellist Jamal Aliyev ve piyanist Ece Dağıstan'dan Zülfü Livaneli şarkılarıyla Bliss albümü

İngiltere Classic FM tarafından açıklanan 30 yaş altı dünyanın önde gelen 30 müzisyeni arasında gösterilen cellist Jamal Aliyev ve piyanist Ece Dağıstan, Zülfü Livaneli şarkılarında bir araya geldi.

- Bu haber 237 kez okundu.

Cellist Jamal Aliyev ve piyanist Ece Dağıstan'dan Zülfü Livaneli şarkılarıyla Bliss albümü

AVRUPA RADYO/LONDRA-JAMAL ALİYEV VE ECE DAĞISTAN’IN ZÜLFÜ LİVANELİ ŞARKILARINA YENİ BİR SOLUK GETİRDİĞİ “BLISS” ALBÜMÜ TÜM DİJİTAL PLATFORMLARDA!Yeni jenerasyonun hızla yükselen ve en çok aranan isimlerin arasında yer alan ve 2021 yılında İngiltere Classic FM tarafından açıklanan “30 yaş altı dünyanın önde gelen 30 müzisyeni” arasında gösterilen cellist Jamal Aliyev ve Viyana Müzik Akademisi konser piyanistliği eğitiminin ardından kariyerinde gerçekleştirdiği hem klasik hem de farklı türlerde akustik projelerle müzikseverlerin yakından takip ettiği piyanist Ece Dağıstan, Zülfü Livaneli şarkılarında bir araya geldi.2022 Ağustos ayında duo projelerine başlayan “Until” ve “I met You” isimli teklileri ile büyük ilgi ile karşılanan sanatçılar, bu kez Zülfü Livaneli’nin “Karlı Kayın Ormanı”, “Yiğidim Aslanım”, “Kardeşin Duymaz” ve “Mutluluk” (Bliss) şarkılarının klasik formda yeni aranjmanlarından oluşan ve “Bliss” adını taşıyan albümleriyle 24 Mart’ta dinleyicileriyle buluşuyor.Quartet eşliğinde kaydedilen ve Cem Oslu tarafından düzenlenen albüm ile ilgili Ece Dağıstan, “Livaneli dünyasını yıllardır uzaktan izleyen biri olarak, bu sefer o dünyanın içinde Piyanomla yer alıyor olmak mutluluk ve onur verici. Bu şarkılarda hem geçmişimiz hem de geleceğimiz bir arada” diyor.Jamal Aliyev’in “Zülfü Livaneli’nin severek dinlediğimiz şarkılarını Ece Dağıstan ile beraber enstrümental projemizde yeni bir perspektif sunarak insanların yıllarca duymaya alıştığı tınılara klasik müzik dünyasından yenilikler katan bir sonuç elde ettiğimizi düşünüyorum” dediği ve Zülfü Livaneli’nin 4 eserinin yorumlandığı albüm, dinleyicinin yıllardır severek dinlediği şarkılara yepyeni bir boyut kazandırıyor.

Jamal Aliyev


Yeni jenerasyonun hızla yükselen ve en çok aranan isimlerin arasında yer alan Jamal Aliyev 2017’de BBC Proms’ta Londra Royal Albert Hall’da BBC Konser Orkestrası ile BBC radyo ve TV’de ünlü film müziği bestecisi John Williams’ın 85. Doğum Günü için canlı solo performans sergiledi. “Sanat Kulübü- Sir Karl Jenkins Müzik Ödülü” nü kazanan Jamal, piyanist Anna Fedorova ile büyük beğeni kazanan ilk CD’si “Russian Masters” albümü Champs Hill Records tarafından yayımlandı. 2019’da Galler’de prömiyeri yapılan, İngiltere’nin en başarılı bestecilerinden Sir Karl Jenkins, Jamal Aliyev için özel olarak çello ve orkestra için bir “Appassionata” çalışması besteledi.Jamal Aliyev 2021 yılında İngiltere Classic FM tarafından açıklanan “30 yaş altı dünyanın önde gelen 30 müzisyeni” arasına seçildi. F. Schubert – “Ave Maria” isimli Classic FM’de yayınlanan Jamal Aliyev’in single’ı 4 milyonun üzerinde izleyiciye ulaşmıştır.

Ece Dağıstan 


İzmir Devlet konservatuvarı ve de Viyana Müzik akademisi konser piyanistliği bölümünde eğitim almıştır. 2017 yılında Fazıl Say'ın bestelediği Güz Şarkıları isimli albümü yayınlanmıştır. 2013 yılından bu yana Teoman'ın Yavaş Yavaş adlı akustik grubunun piyanisti olup Türkiye'nin bir çok şehrinde ve de Amerika'da turneler gerçekleştirmiştir. 2022 Ağustos ayında çellist Jamal Aliyev ile duo projesine başlayan Dağıstan'ın “Until” ve “I Met You” isimli teklileri ile büyük ilgi ile karşılanmıştır. İkili yeni albümleri ile ilgili çalışmalarını sürdürmektedir.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.