Öne Çıkanlar Türkçe sanat ödülü ingiltere Sophia Loren bilinçlendirme farkındalık birleşik krallık Türk Toplumu designedbysemagunay İstanbul Altın Zirve Zeynep Mansur Ricchezza Bridal amdaki Kemancı Yıldız Tilbe Yıkılmam bilek güreşi Büyük Anafarta Köyü Süleymaniye Sünnet Alp kıyafetleri Düzce Etnospor Kültür Festivali

Akın Uysal prostat kanserine dikkat çekti

İngiltere TCFF Onursal Başkanı Akin Uysal, March the Month etkinliğini açıklayarak sağlıkla ilgili prostat kanserine dikkat çekti.

- Bu haber 210 kez okundu.

Akın Uysal prostat kanserine dikkat çekti

AVRUPA AJANSI (AVA) AVRUPA GAZETESİ-İngiltere'de Mart Ayı, aktif kalmak ve prostat kanserini yenmeye yardımcı olmak isteyen herkes için sanal bir adım mücadelesidir. Mart ayı boyunca ülke genelinde günde 11.000 adım yürümeye veya tekerlekli sandalyeye binmeye adayan binlerce insana katılın. Bunu her yıl prostat kanserinden ölen 11.000'den fazla baba, erkek kardeş, büyükbaba, partner ve arkadaş için yapacaksınız. Ayın Mart ayına kaydolun ve hayat kurtaran fonların toplanmasına yardımcı olun, aktif olun ve yolunuza devam edin. Mart Ayı'na katılın ve erkeklerin hayatlarını kurtarmaya yardımcı olun.

İngiltere TCFF Onursal Başkanı Akın Uysal, March the Month etkinliğini açıklayarak sağlıkla ilgili prostat kanserine dikkat çekti. Akın Uysal şunları söyledi. 

UYSAL BAŞINDAN GEÇEN GERÇEK PROSTAT KANSER HİKAYESİNİ PAYLAŞTI

Akın Uysal: "March the Month etkinliği, Mart ayında her gün en az 11,000 adım yürüyerek aktif kalmak ve prostat kanserini meydan okumaktır. 2020 Haziran ayında 63 yaşındayken hiçbir sorunum olmadığı halde mahalle doktorumdan prostat kanseri icin PSA testi icin ricada bulundum. Yaşım gereği bu testi gercekleştirdim. Test neticesi 4.21 çıktı (normal 4.0 in altında olmasi gerekir). Herhangi bir sorun yaşamadığım için doktor başka testleri gerek gormedi. Israr ederek MRI testine gonderildim. Temmuz ortası gelen neticeler prostatta kanser olabileceğini belirledi. Yapılan biyopsi sonucu 4+5 Gleason neticesi çıktı (5+5 en yüksek derece) ve agresif kanser olarak belirlendi. NHS tarafından acil ameliyata alınarak 3 ayın içerisinde bu sorundan kurtuldum. Ameliyati yapan doktor 6 ay gecikseydim bugün hayatta olmayabileceğimi söyledi. Kısacası ben şanslıydım. Bu sebepten bu yardım kampanyasına katılmaya karar verdim." 


Akın Uysal kanser hikayesini şöyle sona erdirdi: "Benim icin onemli olan toplumumuz icerisinde Prostat Kanseri farkindaligni yaymak ve guncel tutmaktir. Erken teshis hayat kurtarir. Herkese 50 yisindan baslamak usere PSA testini her birkac yilda ama 60 yas ustunun her yil bu testi yapmasi gerekir.
Mart ayi icerisinde yuruyuslermi oncelikle toplumumuzun yogun oldugu bolgelerde gerceklestirip Prostat Kanseri Farkindaligni yaymak benim icin cok onemlidir. Ayrica  bana verecegniz destek ve yapacagniz yardimlar ile birilernin hayatini kurtaracagna inaniyorum. Lutfen yardimlarnizi esirgemeyin.  Yardimlarnizi  WhatsApp, Facebook araciligi ile veya Marchthemonth.prostatecanceruk.org (leaderboards dan Akin Uysal tiklayarak) yapabilirsiniz" 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.