Öne Çıkanlar İngiliz turizm İngiltere Türk Toplumu Futbol Yeşilçamın Nurşani Birleşmiş Milletler Yaratıcı Şehirler Ağı Çeşme Beşiktaş Nur Yerlitaş Dave McCary Oksimoron Oyunu Piyanist besteci Tuluyhan Uğurlu Türk yönetmen Ferzan Özpetek Cenk Eren Halloween kostumu Derya Tuna Osmanlı IKBY Londradaki Tate Britain Turner Ödülü ingiltere

ALMAN VATANDAŞLIĞINA BAŞVURMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER

KRV- Seçim Hakkı Girişimi Başkanı, yazar Bahattin Gemici  yurttaşlarımıza seslendi, Şimdiden gerekli evrakları hazırlayınız dedi.

- Bu haber 150 kez okundu.

ALMAN VATANDAŞLIĞINA BAŞVURMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER

ALMAN VATANDAŞLIĞI İÇİN BAŞVURUMUZU YAPALIM. Çifte vatandaşlık yasasının Mayıs ayında yürürlüğe gireceğini belirten KRV- Seçim Hakkı Girişimi Başkanı, yazar Bahattin Gemici  yurttaşlarımıza seslendi: “Şimdiden gerekli evrakları hazırlayınız. Alman vatandaşlığına geçmek için başvurunuzu yapınız.” dedi.Herten- Almanya- Yeni yasaya göre koşulları yerine getiren yurttaşlarımızı Alman vatandaşlığı için başvuru yapmaya çağıran KRV- Seçim Hakkı Girişimi başkanı Bahattin Gemici; “Çifte vatandaşlık hakkını elde etmek için zorlu bir mücadele verdik.  Yasaya göre kendi vatandaşlığımızdan vazgeçmek zorunda değiliz. Bu ülkede seçimlere katılmak,  haklarımızı güvence altına almak istiyorsak Alman vatandaşlığı için başvurmalıyız. Ancak bu şekilde ülke siyasetine ağırlık koyabilir; sesimizi duyurabilir, sorunlarımıza çözüm bulabiliriz. Belediyelerde, eyalet meclislerinde ve Federal Meclis’te daha çok yurttaşımızın temsil edilmesi bu şekilde mümkün olacaktır.” dedi.İçinde yaşadığımız ülkenin bütün sorunları ile daha yakından ilgilenmek ve toplumsal yaşamın içinde yer almak zamanının geldiğini belirten Gemici, daha önceleri Alman vatandaşlığna geçtikleri için Türk vatandaşlığından çıkan yurttaşlarımızın yeniden Türk vatandaşı olmak için bir dilekçe ile Türk konsolosluklarına başvurmalarını istedi.

Alman vatandaşlığı için başvuru yapmaya çağıran KRV- Seçim Hakkı Girişimi başkanı Bahattin Gemici


   ÇİFTE VATANDAŞLIK NELER GETİRECEK?

   Yurttaşlarımızın kendisine, “Bizim oturma iznimiz var. Alman vatandaşlığı bize ne faydası olacak?” şeklinde sorular yönelttiğini belirten Gemici şunları söyledi:

■ Çifte vatandaşlık sayesinde Almanya'da yaşayan yurttaşlarımızın sosyal hakları güvence altına alınacak, geleceklerini daha iyi planlayabilecektir.
■ Göçmenlerin siyasette söz sahibi olmalarının önü açılacak, yaşadıkları ülkenin sorunlarına daha çok ilgi duyacaktır.
■ Yerel ve genel seçimlerde oy kullanma hakkına sahip olan göçmenler Alman siyasetine canlılık katacak, belediyelerde ve meclislerde daha çok temsil edilecektir.
■ Alman siyasetçiler göçmenlerin taleplerine kulak verecek, sorunlarına çözüm arama yolu açılacaktır.
■ Irkçılık ve yabancı düşmanlığı azalacak, ırkçı partilerin oy oranı düşecektir.
■ Göçmenler Almanya’ya daha iyi uyum sağlayacak, ülkenin dilini ve kültürünü öğrenmeye yöneleceklerdir.
■ İş ve öğrenim nedeniyle değişik ülkelere seyahat etmek zorunda olan yurttaşlarımız vize sorunundan kurtulacaktır.
■ Alman ekonomisi canlanacak, ülkeye gelen nitelikli elemanların sayısı artacaktır.
■ Mevcut yasa nedeniyle Türk vatandaşlığından çıkmak zorunda kalan 800 bin yurttaşımız yeniden Türk vatandaşlığına geçebilecektir. 
■ Çifte vatandaş olan insanlarımız Türk- Alman dostluğuna, turizme ve ekonomiye önemli katkılar yapacaktır. 


 
ALMAN VATANDAŞLIĞINA BAŞVURMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER

16 yaşını doldurmuş her göçmenin Alman vatandaşlığına geçmek için dilekçe verebileceğini söyleyen Bahattin Gemici, “Bu kişiler ikâmet ettikleri yerin Vatandaşlık Dairesine başvurarak dilekçe formunu (Antrag auf Einbürgerung) şahsen almalıdır.” dedi. Dilekçeye eklenecek belgeler: Doğum belgesi, kazanç belgeleri, son üç yıllık maaş kâğıdı ve fotokopisi, işsiz ise işsizlik parası ya da yardımı aldığına dair belge ve fotokopisi, pasaport ve pasaportunda kayıt bulunan sayfaların birer fotokopisi, evlenme cüzdanı ve üzerlerinde kayıt bulunan sayfaların birer fotokopisi, daha önce boşanmışsa buna ilişkin mahkeme kararı ve Almanca çevirisi, yeterli Almanca bilgisini kanıtlayan diploma veya okul belgesi, çocukların okul karneleri.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.