Öne Çıkanlar Malatya GençFest Disney Londrada Anadolu Simge Gülşen Kadına şiddet İsyan Bayrağı Hadisenin ablası Sezin Angelova koronavirüs fidan bağışı Zeynep Bastık Londra Konseri Zeynep Bastık Hakan Muhafız Dizisi Sezin Erbil Londra Fenerbahçe Taraftar Derneği ingiltere Fenerbahçe Fenerbahçe Londra Fenerbahçe

Yeşilçam'ın Güzeli Otel Odasında Ölü Bulundu

Yeşilçam'ın kararsız güzeli olarak tanıdığımız Tülin Elgin, seneler önce Odessa'dan, Diana olarak Türkiye'ye geldi, ismini değiştirdi, güzellik yarışmasına katıldı, dansözlük ve oyunculuk yaptı

- Bu haber 666 kez okundu.

Yeşilçam'ın Güzeli Otel Odasında Ölü Bulundu

Yeşilçam'ın kararsız güzeli olarak tanıdığımız Tülin Elgin, seneler önce Odessa'dan, Diana olarak Türkiye'ye geldi, ismini değiştirdi, güzellik yarışmasına katıldı, dansözlük ve oyunculuk yaptı. Şöhret ve yaşadıkları ona ağır geldi ve o ölümü seçti. İşte Elgin'in acı dolu hikayesi...

7 Mart 1941'de dünyaya gelen Tülin Elgin'in asıl adı Diana'ydı. Babası Maks 1917 Bolşevik devrimi sırasında Odessa'dan kaçıp İstanbul'a yerleşti.

Annesi Kristina adında bir Bulgar'dı. Sıraselviler Yen i Kolej ve Üsküdar Kız Kolejinde okudu. Okul arkadaşı olan Leyla Sayar dan esinlenerek 1962'de Ses dergisi yarışması ile sinema serüvenine katıldı. 1968'e kadar sinema çalışmalarını sürdürdükten sonra bir süre dansözlük yaptı.

Yıllar öncesinde başına gelen her şeyin insanların söyledikleri sözlere inandığı için olduğunu söylemişti. O yıllarda henüz 26 yaşındaydı.

Yaşadıkları ve insanların riyakarlığından usandığını ifade eden Elgin, Yıldırım Gencer'le rol aldığı Sırtımdaki Bıçak filminde yapımcıların kendisini çıplak göstererek teşhir gayesinde olduğunu ifade ederek şöyle söylemişti: "Onların gayesi para benim gayem ise Avrupa'da oluyor da niçin bizde olmasın? Gerçek hayat böyledir düşüncesinden yola çıkarak rol oynamak'

Bu filmde gösterilenlerden iğrendiğini söyleyen Elgin olayın arından ilaç içerek intihara teşebbüs etmişti. İlk intiharı ve belki de ölümüne giden yola da böylece çıkmış oldu.

Bu olaydan sonra çabuk toparladığı düşünülen Elgin, Karanlıkta Uyananlar ve Karaoğlan-Altay'dan Gelen Yiğit filmleriyle tekrar hayata tutunmuş gibi göründü.

'Artık intihar da, çıplaklık da yok' diyen Elgin sadece sekiz yıl sözünde durmayı başarabildi. Başarısız bir evlilik de yapan Elgin'in adı, Yılmaz Güney, Fikret Hakan ve Orhan Günşiray gibi isimlerle anıldı.

Alkol ve uyuşturucu da kullanmaya başlayan Elgin, bir süre önce geçirdiği trafik kazasında sevgilisini kaybetti. Tülin Elgin ise ağır yaralanarak bu kazadan da kurtulmuş ardından sinir krizi geçirerek lunaparkta üzerindeki kıyafetleri parçalamıştı.

Son günlerinde Ankara'da doktor tedavisi altında olan Elgin, 1975'te bir otel odasına ölü bulundu. Aşırı dozda uyuşturucu nedeniyle hayatını kaybeden Elgin'in cüzdanından sadece 15 lira çıkmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.