Öne Çıkanlar Engin Nurşani kimdir Sosyete hanımları Victorias Secret Erdal Beșikcioğlu Eda Doğanay Aslıhan Karalar Sena Şener Diplomat Travel Atatürk Parmak İzi Xiamoi SU7 araba St. Marys Islingtonda yeni ürünü Seher ile Ali tiyatro oyunu Wimbledon 2024 Oscar Ödüller Ayhan Kılıç Fıccın Kozmetolog Ozan Bayraşa

Türkiye'nin en genç caz piyanisti Hakan Başar RFG Londra Caz Festivali'nde

Hakan Başar 15 Kasım 2019’da İngiltere’de Londra Caz Festivali’nde Pizza Express Jazz Club Soho'da olacak.

- Bu haber 420 kez okundu.

Türkiye'nin en genç caz piyanisti Hakan Başar RFG Londra Caz Festivali'nde

HAKAN BAŞAR TRIO KONSER

Piyano : Hakan Başar
Bas : Halil Çağlar Serin
Davul : Ferit Odman

Tarih : 15 Kasım 2019 Cuma
Yer : Pizza Express Jazz Club Soho

Saat : 13:30

Türkiye’nin en genç caz piyanisti Hakan Başar, 8 yaşından bu yana sürdürdüğü müzik yaşamında, 18 Ekim’de müzikseverlerle buluşan On Top of the Roof adlı albümüyle zor olanı başardı. Bu ilk albüm, müzik dünyasının önde gelen isimlerinden Martin Hummel tarafından, kurucusu ve direktörü olduğu Ubuntu Music etiketiyle tüm dünyada çıktı. Türkiye dağıtımını da Yeşim Akan’ın başkanı olduğu Equinox Music Hakan Başar’ın bu ilk albümünde başta Ferit Odman olmak üzere Halil Çağlar Serin, Kağan Yıldız, İmer Demirer gibi ustaların yanı sıra, Star Eyes adlı parçada babası Fahrettin Hakan Başar yer aldı. 2018 yılında stüdyoya girilen albüm, titizlikle seçilen eserler ile 2019 yılında tamamlandı.

On Top of the Roof albümü, Spotify, Apple Music, iTunes Store, Deezer, Amazon, Amazon Music, YouTube ve Tidal dijital platformlarından da indirilebiliyor. Albümün tanıtım programı için de ilk konser 22 Ekim 2019’da Pera Güzel Sanatlar Lisesi Sahnesi’nde gerçekleşti, 15 Kasım 2019’da ise İngiltere’de Londra Caz Festivali’nde olacak.

HakanBaşar,cazpiyanoçalışmalarınısırasıyla;NoahBaerman,BillCunliffe,AndyLaVerne,Andrew D. Gordon, Walter Norris, Bill Dobbins, Jeb Patton, David Berkman, Neil Olmstead, John Valerio, Clare Fisher gibi caz piyanistlerinin müfredatıyla yaptı. Sonrasında Michel Petrucciani, Oscar Peterson, Bill Evans, Keith Jarrett, Kenny Barron, Hank Jones, Tommy Flanagan, Sonny Clark, Thelonious Monk, Art Tatum, Dick Hyman, Scott Joplin transcription ve repertuvarıyla başta 5. Pera Müzik Festivali olmak üzere ilk konserini verdiğinde 10 yaşındaydı.

2017’de Türkiye’deki tüm elit caz festivallerinde çaldı. (24. İstanbul Caz Festivali, 27. Akbank Caz Festivali ve Ahmet Ertegün’ü Anma Gecesi vb) 2018 yılını album kayıtlarıyla geçiren Hakan Başar, 2019’da ise Akbank Sanat ve 26. İstanbul Caz Festivali gibi iki büyük konserin arasından bir inanılmazı gerçekleştirdi. Türkiye’den ilk defa bir caz müzisyeni İngiltere’den Ubuntu Music ile albüm, Amerika’dan caz efsanesi Ahmad Jamal’in de onayıyla eşi Laura Hess-Hay Jamal’in başkanı olduğu Ellora Management ile sanatçı menajerlik anlaşmalarını imzalayıp, bugüne kadar (ilk ve orta öğretim süresince) pek çok zor dersle mücadele ederek müzik çalışmalarına devam ettiği devlet okulundan mezun olduktan sonra, rotasını ilk konserini verdiği ve kendisini içtenlikle kucaklayan harika bir kuruma yani Pera Güzel Sanatlar Lisesi’ne çevirdi. Bu değerli kurumda öğrenimine ve müzik çalışmalarına özgürce devam ediyor. Hakan Başar'ın bir başka sürprizi de önümüzdeki günlerde sizlerle olacak. Genç sanatçı, Yellow Jackets’ın davulcusu Will Kennedy ve basçısı Jimmy Haslip ile yaptığı Hub Art (take 2) kaydını geçtiğimiz günlerde

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.