Öne Çıkanlar Büyük Anafarta Köyü Seramik ve Mutfak Eatique Cafe Dünya Kadınlar Günü Mahfuz Ay Londra restoran Düzenli ilişkinin Band of Burns konseri Bodrumda Ortakent Emrah Yeşilyurt Aşkın Olayım bilinçlendirme farkındalık Barış Manço Yasak elma Tuğba Yurt Ece Seçkin Londra eski güvenlik ataşesi Westminster Hall GERÇEK ALTIN ZİNCİRLİ BÜYÜK İSKENDER TEMALI KOSTÜMÜ

YoungEast Festival Cumhuriyetimizin 100. yılı için Londra'da sahne alıyor

AVRUPA AJANSI (AVA) - AVRUPA GAZETESİ ÖZEL /CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINA İTHAF FESTİVAL. GENÇ MÜZİSYENLER CUMHURİYETİMİZ İÇİN SAHNEDE

- Bu haber 88 kez okundu.

YoungEast Festival Cumhuriyetimizin 100. yılı için Londra'da sahne alıyor

Londra’da, her yıl aralıksız olarak düzenlenip onyedincisine erişen YoungEast Festival, bu yıl Cumhuriyetimizin 100. yılına ithaf ediliyor. Çocuklarımızın ve gençlerimizin müziksel çalışmalarını topluma sunmalarına platform oluşturabilmek amacıyla düzenlenen festival 29 Ekim Pazar akşamı, saat 19:00’da The Old Church’de gerçekleşecek.Toplumumuzdaki müziksel ilgi, bilgi, sevgi ve eğitimi genişletmeyi hedefleyen festivalde, 1923 yılında bestelenen İzmir Marşı’nın bestelenişinin 100. yılı olması nedeniyle saat tam 19:23’de marşın rock düzenlemesi de sergilenecek.

BARIŞ MANÇO’NUN CUMHURİYET’İN 100. YILINA ARMAĞANI

Saat 20.23’de ise Barış Manço & KURTALAN EKSPRES’in 100. yıla armağan olarak besteledikleri “2023” adlı enstrümantal eser genç rockçular tarafından seslendirilecek. Eser 1973’de cumhuriyetimizin 50. yılı kutlamaları nedeniyle kaydedilmişti. 4 yaşındaki piyano öğrencisi Kuzey Deniz Girgin’in açılışını yapacağı kutlamada, farklı yaş gruplarındaki genç müzisyenler, Türk bestecilerinin yanı sıra dünya mirasına katkılar sunmuş önemli bestecilerin eserleriyle sahne alacaklar.

Guildhall School of Music & Drama’da Junior bölümünde müzik eğitimine devam 17 yaşındaki Ada Dilberoğlu, ozanlık geleneğimizin son halkası olarak kabul edilen Aşık Veysel’in “Kara Toprak” adlı ölümsüz eserini Fazıl Say’ın piyanoya uyarlamasıyla yorumlayacak.

Solo piyano bölümünde, uluslararası akademik denklik sağlayan seviye belirleme Grade sınavlarında 100 üzerinde 100 puan alarak ulaşılması çok zor bir rekora imza atan Beren Yapıcı, George Frederic Handel’ın “Capriccio in G minor" adlı eserini seslendirecek. Grade sınavlarında yine en üst seviyelerde başarılar elde eden bir başka genç müzisyen  Beren Doğan ise Beethoven’ın ünlü eseri “Moonlight Sonata”ı çalacak. 

DÜNYANIN EN GENÇ ROCK TOPLULUĞU
Geçtiğimiz yıl 7 yaşında üyesiyle rock klasiklerinden örnekler sunan HOKKABAZ (Kuzey Yıldız, Alp Ercosman, Beren Yapıcı, Aras Ganidağlı, Berzan Yapıcı) bu yıl topluluğa katılan 6 yaşındaki Sarp Ercosman ile muhtemelen “Dünyanın En Genç Rock Topluluğu” olarak kayıtlara geçecek. Sarp, rock müzik tarihinin efsanevi topluluğu LED ZEPPELIN’den “Whole Lotta Love” ve Türk rock topluluğu REDD’den “Masal” adlı eserleri seslendirecek. 

Hokkabaz rock topluluğu ayrıca DEEP PURPLE, OZZY OSBOURNE, RONNIE JAMES DIO, JUDAS PRIEST, KISS, SURVIVOR, RED HOT CHILLI PEPPERS ve EUROPA gibi topluluklardan örnekler sunacak.

Mehmet Dilberoğlu, Adar Koca ve Enes Sevgili’den oluşan YOUNG BAND, bütün yurdumuzun sahiplendiği (Moğollar’) “AĞRI DAĞI EFSANESİ” (Moğollar) ve “YUNUS”  (Bora Ayanoğlu) adlı eserleri sunacaklar. 

Young Band’den sonra sahneye Ronya Has, Kuzey Deniz Girgin, Rüya Clara Lustgarten, Eliz Uzun, Renas Murdaymootoo, Ali Asil Temur, Janset Ercan,  Haydar Deniz Dilberoğlu, Denis Kazbek, Rüzgar Uzun, Alihaydar  Demir, Yaren Uyar, Umut Ertürk, Ada Dilberoğlu,  Ayşe Çiçek, Sude Ercan, Ela Rosa Yıldırım, Roni Murdaymootoo, Anıl Süral, Yılmaz Gerçek, Derin Ciba, Aylin Hurman ve Beste Beyter çıkacaklar. 

Festivalin finalinde ise verdiği konserlerle Londralı toplumumuzun yakından tanıdığı genç kemancı Ezo Sarıcı ve piyanist Deniz Cengiz, Türk Beşler’inden Ahmed Adnan Saygun’un “Demet Suite” adlı eserinden Prelude ve Horon bölümlerini çalacaklar.  YoungEast Festival’in Cumhuriyetimizin 100. yılına ithaf edilmesi nedeniyle 17 yıldır festivalin yönetmenliğini yapan müzisyen, eğitmen Sedat Sarıcı aşağıdaki açıklamayı yaptı. 

Sedat Sarıcı : “Yurdumuzda ve Londra’daki toplumumuzda küçük de olsa bir heyecanın oluşabilmesi için 40 yıldır koşuşturan bir sanatsever ve memleket kaygılarımızın paydaşı olarak demek isterim ki; kadere inanıp istikbalini duaya emanet eden bir ahaliye, akılcılık ve irade öneren ‘Cumhuriyet’ fikriyatı hepimizin sahip çıkması gereken ortak değerlerimizdendir. Ağıt, türkü, şarkı, ilahi, deyiş gibi geleneksel müziklerimizle birlikte yurdumuzda gelişimini ve yaygınlığı artıran senfoniden caza, blues’dan rock müziğe çağdaş ve evrensel sanatların varlığında Cumhuriyetimizin kurucu önderlerinin yönlendirici katkıları büyüktür. Her ülkenin günahları, sevapları kadar Cumhuriyetimizin de hataları, eksiklikleri ve fazlalıkları olduğunu kabul edebilmemiz, konuşabilmemiz, çözümler arayıp, aşmamız barışın, kardeşliğin, birlikteliğin güçlendirilmesi için gerekliliktir. Ülkemizin bağımsızlığıyla birlikte eğitim, sağlık, sanat ve insanca yaşamanın gereği tüm hakların korunabilmesi ve geliştirilebilmesine katkı sunmuş bütün yurtseverlere teşekkürle, Cumhuriyet Bayramı’mızı kutluyoruz.” 

40 genç müzisyenimizin sahneye çıkacağı YoungEast Festival, Stoke Newington, Church Street N16 9ES adresindeki 700 yıllık The Old Church’de gerçekleşecek. Festival günü kapıdan bilet temin edilebilecek. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.