Öne Çıkanlar HANAU KATLİAMINI Aşk Adası TÜİK Ayhan Işık Burak Yılmaz Ezo Sarıcı Apollo Filarmoni Orkestrası Aras Aydın AĞIR ROMANTİK Azra Akın Anadolu Nefesli Beşlisi Cansu Kovancı Aslıhan turan dogan sanatci Reyhan Cansu Cem Yılmaz Londra gosterisi Sinek Lokanta Mabel Matize ait Lan şarkısı Seher ile Ali tiyatro Londra restoran

Azerbaycan Ulusal Bağımsızlık günü ve Karabağ Zafer Bayramı Londra'da kutlandı

Birleşik Krallık Azerbaycan toplumu, Azerbaycan Ulusal Bağımsızlık gününün 31. Yıldönümünü ve ikinci Karabağ savaşının Zafer Bayramı ile birlikte kutladı.

- Bu haber 410 kez okundu.

Azerbaycan Ulusal Bağımsızlık günü ve Karabağ Zafer Bayramı Londra'da kutlandı

AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRA-Birleşik Krallık Azerbaycan toplumu, Azerbaycan Ulusal Bağımsızlık gününün 30. Yıldönümünü ikinci Karabağ savaşının Zafer Bayramı ile birlikte kutladı. Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı Büyükelçisi Elin Süleymanov’un katıldığı kutlama coşkulu geçti. Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı Büyükelçisi Elin Süleymanov, Azerbaycan halkının tarihi mücadele geleneklerinin 31 yıl önce bağımsızlığını kazanmasında ve iki yıl önce Büyük Vatanseverlik Savaşı'nda kazanılan zaferde büyük rol oynadığını söyledi.

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı Büyükelçisi Elin Süleymanov

Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü ve bağımsızlığı için şehit olan şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı çalındı. Etkinliğe Yunus Emre Londra Müdürü Mehmet Karakuş, Irak Türkmen Cephesi eski başkanı Sündüs Abbas katıldı 

 


Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı Büyükelçisi Elin Süleymanov, bağımsızlıktan bu yana ikinci kez Azerbaycan halkının bu bayramı toprak bütünlüğünü geri kazandıracak şekilde kutlamasından gurur duyduğunu söyledi.Ekim 1991'de İstiklal Restorasyonu Yasası'nın kabul edilmesine rağmen, Azerbaycan halkının birkaç yıl önce bağımsızlık mücadelesine başladığını kaydederek, halkımızın özgürlüğe olan kararlılığının zamanın zorluklarıyla kırılmadığını vurguladı. . Diplomat, 31 yıl sonra, Başkomutan'ın bilge liderliğinde, cesur Azerbaycan Ordusu'nun Karabağ'ı aynı kararlılık ve iradeyle işgalden kurtardığını belirterek, Azerbaycan'ın adaleti tesis etme ve bölgede kalıcı barışı sağlamadaki zaferinin altını çizdi.


  

Savas Merendl zafer bayramında 


Azerbaycan toplumunun aktivistleri de etkinlikte konuştu.Ardından konuklara Azerbaycan milli müziği programı sunuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.