Öne Çıkanlar Fly BuHerfly ingiltere Cumhuriyet Doğu Ekin Jamal Aliyev ve Ece Dağıstandan Sultan teklisi Tres Palabras Jamal Aliyev Londra Türk gece Buckingham Sarayından Global Quality Summit Rasmus Ankersen Henrik Kraft Henrik Kraft Göztepenin yeni ortakları Yarışması Lolipop gulsen Gökçe Magazin dünyasında İngiltere Türk Toplumu AYDİLGE Burcu Doğaner Pantene Altın Kelebek

Hakan Tuna'nın 12 Şarkı 12 Hikaye projenin ikinci şarkısı çıktı

Hakan Tuna'nın 12 Şarkı 12 Hikâye projesinin ikinci şarkısı 1 Şubat'ta yayınlandı

- Bu haber 387 kez okundu.

Hakan Tuna'nın 12 Şarkı 12 Hikaye projenin ikinci şarkısı çıktı

Hakan Tuna - Nazlanma Güzel Nazlanma 1 Şubat 2021. 12 Şarkı 12 Hikâye projesinin ikinci şarkısı 1 Şubat'ta yayınlandı. Hakan Tuna şunları söyledi: ". İlk şarkı Bütün İnsanlara çok güzel reaksiyonlar aldı. Bu ilk şarkının yayınlanmasından iki hafta sonra buradan https://youtu.be/7BIiT7ve8zI izleyebileceğiniz Anti-Video gösterime girdi. Projedeki tüm şarkılar için bir Anti-Video olacak. Gözünüzden kaçmasın, bunlar hareketsiz resimler değil, gerçek bir videolar." 


2. Hikâye – Nazlanma Güzel Nazlanma


"Konkurt, 1973 - 1989 yılları arasında aktif olan Londra'da yaşayan Kıbrıslı Türklerin kurduğu bir gruptu. Sadece düğünlerde çalmaktan ziyade grubun şarkıcısı ve klavyecisi Hüseyin Katkın'ın yazdığı şarkılardan oluşan plaklar da yaptılar. Günümüzde bu plaklar koleksiyoncular tarafından ısrarla aranıyor. Hüseyin Katkın ayrıca kendi evinde solo çalışmalar yaptı ve bunlar da oldukça nadir.
Gençlik yıllarımda müzikle ciddi anlamda ilgilenmeye başladığım zamanlarda, bir Kıbrıs Türkü olarak ailemle birlikte hafta sonları düğünlere giderdim. Gittiğim düğünlerde dinlemek istediğim tek grup Konkurt'tu. O zamanlar düğünlerde çalan daha pek çok grup vardı ama Konkurt bana göre aralarında en iyi olandı. Günün popüler şarkılarını çalsalar bile asla hiçbir zaman hiç sevmediğim arabesk tınılara kaçmazlardı. Diğer gruplar kulakları arabeske doyururken Konkurt her zaman iyi müzik yapardı."


Hüseyin Katkın - Klavye/Vokaller Doğan Ahmet: Gitar/Vokaller Mehmet Ahmet: Bas Gitar/Vokaller Hasan Ahmet: Davul/Vokaller


Tuna sözlerine şöyle devam etti: "Klavye çalmaya yeni başlamıştım ve klavye çalan müzisyenleri izlemek gerçekten ilgimi çekiyordu. Bu yüzden gittiğimiz düğünlerden birinde gizlice sahneye yanaştım ve Hüseyin Katkın'ı çalışını izlemeye başladım. Beni fark etti ve gelmem için başıyla bir işaret yaptı. Hemen gittim tabii ki, sonra grup Barış Manço'dan İşte Hendek İşte Deve'yi çalmaya başladı. İlk nakarattan sonra enstrümantal kısım geldiğinde bana gene başıyla bir işaret yaparak "sen çal" dedi. Çok heyecanlanmıştım ama düşünecek zamanım yoktu. Hemen şarkının kısa melodik bölümünü çalmaya başladım. Bu 30-40 saniyelik süre, 14 yaşındaki beynimin önümüzdeki birkaç gün boyunca düşünebileceği tek şey oldu. Çaldıktan sonra bir el işaretiyle beni onayladı. Ben sahneden inerken kararımı vermiştim, artık hep bunu yapmak istiyorum. Asla bir düğün grubuna katılmadım. Çünkü kendi şarkılarımı yazıp söylemek istiyordum. Bir keresinde sırf beni kabul edecekler mi diye görmek için bir düğün grubunun seçmelerine katılmıştım. Beni kabul ettiklerinde ise kibarca fikrimi değiştirdiğimi söyledim.Her zaman yapmak istediğim şeyi yaptım. Yani şarkılar yazdım ve kendi müziğimi yaptım. Bu küçük adım işte tüm bunların başlangıcıydı. Hüseyin Katkın ile sonrasında hiç görüşmedik ama birkaç kez telefonda konuştuk. Umarım bu pandemi bitince onunda yüz yüze düzgün bir sohbet yaparız. O kısacık an, sahneye ilk çıkışımdı ve tüm vücudumun titrediğini hatırlıyorum, sonsuza dek hatırlayacağım harika bir anı.Yeni şarkım Nazlanma Güzel Nazlanma, Konkurt grubuna ve Hüseyin Katkın'a bir saygı duruşu ve bir teşekkür. Bu şarkının 1977'de çıkan plağının kapağında, şarkıda bağlama çalan Ohannes Kemer'e özel bir teşekkür var. Barış Manço Kurtalan Ekspres'in sazcısı ve gitaristi, bu şarkının da gizli kahramanı. Ohannes başka bir hikaye, bir gün onu da anlatırım."
    
1/ Konkurt'un bir fotoğrafı
2/ 1997'de çıkan 45'liğin fotoğrafı
3/ Hakan Tuna'nın teklisi için hazırladığı kapak 4/

Hakan Tuna - Nazlanma mp4 dosyası
 www.hakantuna.com
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.