Öne Çıkanlar İmparator BozcaDer londra Jazz Festivali Adele Anavarza Sünnet Ertuğrul Gazi Türbesi Diriliş Ertuğrul Alp kıyafetleri Türk halk müziğinin Selda Bağcan selcuk Selda Bağcan efes Bibby Stockholm Bir Yaz Gecesi Resitali Ney ve Bendir Microsofta siber güvenlik Microsoft 365 yazılım sorunu Dünya genelinde Açıkhava Tiyatrosu

İngiltere Luton Türk Kültür Festivalinin dördüncüsü Temmuz'da

Luton Türk Eğitim ve Kültür Merkezi'nin düzenlediği Luton'un en büyük parkı Stockwood Park'ta yapılacak olan geleneksel Türk festivali temmuz başında

- Bu haber 52 kez okundu.

İngiltere Luton Türk Kültür Festivalinin dördüncüsü Temmuz'da

AVRUPA GAZETESİ/AVRUPA AJANSI (AVA) LUTON- İngiltere'nin Luton kenti, "4. Luton Türk Kültür Festivali"ne ev sahipliği yapacak. Türk ve Osmanlı kültürünün tanıtılmasını amaçlayan etkinlik kapsamında, Türkiye'den gelen mehter takımı ve sanatçılar ile yöresel halk oyunları ekipleri sahne alacak. Türk mutfağına ait yemeklerin sunulacağı festivalde, Osmanlı çadırları ve çocuklar için oyun parkları olacak. 

"Luton'da Türkiye rüzgarı esecek"


Luton Türk Eğitim ve Kültür Merkezi Başkanı Atilla Üstün, festivalde öncesi Avrupa Ajansı AVA'ya verdiği özel röportajda  şunları söyledi: "Toplumlar arasında kaynaşmayı sağlamak amacıyla bu etkinliği düzenledik. Luton'da yine Türkiye rüzgarı esecek. Yeni yetişen nesille İngiltere'de kendi kültürümüzü yaşatmak ve yabancı misafirlerimize Türk kültürünü tanıtmak istiyoruz." dedi.

Atilla Üstün, festivalin, İngiltere ve Türkiye'nin kültürel yakınlaşmasına hizmet etmeye yönelik bir adım olacağını dile getirdi.

LUTON TURK FESTİVALİ 2024
7TH JULY
STOCKWOOD PARK
TURKISH FOOD • TEA & COFFEE • ARTS & CRAFTS • FOLK DANCE • KIDS PLAY AREA
ORGANISED BY LUTON TURKISH COMMUNITY ASSOCIATION
Luton Turkish Education & Culture Trust
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.