Öne Çıkanlar londra İngilterede Buckingham Sarayının UEFA Şampiyonlar Ligi VIP parti Labioplasti Sosyal medyada Olimpiyatlar Swissôtel Living Bodrum Almanya Euro 2024 İmparator Slovenya Sırbistan EURO 2024 C Grubu Şahsenem Thomas Lauderdale İstanbul Altın Zirve Zeynep Bastık yeni şarkı Irina Shayk Nurettin Başkurt Atatürk Boyama

SES SEDA YOK kısa sürede dijital dünyanın zirvesine yerleşti! Türkiye’deki ilk fusion pop şarkısı ATİYE ‘den

  Türk pop müziğinin renkli ismi Atiye, 3 yıl süren suskunluğuna noktayı koydu.

- Bu haber 1025 kez okundu.

SES SEDA YOK kısa sürede dijital dünyanın zirvesine yerleşti! Türkiye’deki ilk fusion pop şarkısı ATİYE ‘den

Türk pop müziğinin renkli ismi Atiye, 3 yıl süren suskunluğuna noktayı koydu. Atiye geleneksel Qawwali müziğinin üstüne sözlerini Sibel Algan’ın yazdığı düzenlemesi Erol Sebebci’ye ait yeni şarkısı ‘Ses Seda Yok’u 26 Kasım Cuma günü Mikslarj  etiketiyle tüm dijital dünyada yayınladı.Hayranlarının yoğun ilgisi karşılanan şarkı kısa sürede Apple Music, Spotify, Deezer, Fizy, Mood gibi dijital müzik dükkanlarının zirvesine yerleşerek Atiye'nin büyük açılış yapmasını sağladı.

Türkiye’deki ilk fusion pop şarkısı

Türkiye’de çıkan ilk fusion pop şarkısı olma özelliğini taşıyan ‘Ses Seda Yok’un kayıtları Mumbai ve İstanbul’da gerçekleşti. Dünyaca ünlü Hint’li keman maestro’su Kala Ramnath’ın eşlik ettiği şarkıda bir tür hint zurnası olan ‘shehnai’ ilk defa Türk şarkısında kullanıldı.

Coşkulu ve bünyedeki tesiri uzun süren şarkı, farklı kültürlerin birleştirilmesinden oluşuyor.

Şahmeran dansı ve Nagina

Aytekin Yalçın yönetmenliğinde çekilen, güçlü görsel zenginliğe sahip video klipte Atiye dans koreografisini Çisil Sıkı ile birlikte hazırladı. Video klipte Atiye modernize edilmiş şahmeran dansı ile Nagina’yı (eski hint filmi dansı) kullandı.

Önümüzdeki aylarda diğer yeni şarkılarını kısa aralıklarla müzikseverlerin beğenisine sunacak olan Atiye, bu şarkıların da yer aldığı albümünün hazırlıklarını tamamlamak üzere.

* Qawwali (Kavvali), Hint Çişti sufilerinin müziğidir. Yaklaşık 700 yıllık bir geleneğe dayanır. Önceleri günümüz Hindistan ve Pakistan topraklarındaki tekkelerde çalınmakta iken daha sonra uluslararası ilgi gördü. Özellikle Nusret Fateh Ali KHan'ın farklı milletlerden müzisyenlerle gerçekleştirdiği çalışmaları, kavvali müziğin ün kazanmasını sağladı. Dinleyiciler ve müzisyenlerin kavvali çalınırken bir tür vecd durumunda geçtiği, kendilerini Tanrı ile bir hissettikleri söylenir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.