Öne Çıkanlar İngiltere YTB Mixedartperformersism TTFF ingiltere Arabesk Gecesi londra Ahmet K Bilgiç Ahu Yağtu ARTEMIS DEFİLESİ Hoş Seda Klasik Londra Cumhuriyet Londrada yaza veda Rasmus Ankersen Taktik single Taktik Devon ve Cornwall Anlasana Salla Salla MI VOZ Aybüke Pusat Alevi Festivali

Türk mutfak uzmanı Özlem Warren'in yeni yemek kitabı, SEBZE Londra'da tanıtıldı

Türk mutfak uzmanı Özlem Warren'in yeni yemek kitabı SEBZE, Türk Mutfağımdan Vejetaryen Tarifler'in tanıtıldığı etkinlik düzenlendi

- Bu haber 78 kez okundu.

Türk mutfak uzmanı Özlem Warren'in yeni yemek kitabı, SEBZE Londra'da tanıtıldı

Londra Yunus Emre Enstitüsü ev sahipliğinde, ünlü Türk mutfak uzmanı Özlem Warren'in yeni yemek kitabı "SEBZE: Türk Mutfağımdan Vejetaryen Tarifler "in tanıtıldığı ilgi çekici ve katılımcıların kendilerini adeta Türkiye’de misafirlikte hissettikleri bir akşam düzenlendi. Katılımcılar, 17 Nisan akşamı saat 19:00'da düzenlenen etkinlikte Özlem Warren ile bir araya gelme, Anadolu mutfağının etkilerini öğrenme ve Türk mutfak geleneklerinin akıcı ve ilgi çekici bir şekilde vejetaryen yemeklere nasıl dahil edilebileceğini keşfetme fırsatı buldu. Ödüllü bir yazar ve saygın bir Türk yemekleri öğretmeni olan Özlem Warren, okuyucuları Türk vejetaryen yemeklerinin dünyasına davet eden son kitabı "SEBZE "yi tanıttı. Kitap, günlük öğünler için mükemmel Türk yemeklerinin ruhunu yansıtan çeşitli, kolay takip edilebilir vejetaryen tarifler sunuyor. 

Sunum sırasında Özlem Warren, özellikle Anadolu bölgesinden olmak üzere Türk mutfağını etkileyen zengin tarih ve kültürlerin kaynaşmasına ilişkin görüşlerini paylaştı. Doyurucu güveçlerden, renkli salatalardan ve farklı coğrafi bölgelerine özgü zengin vejateryen tariflerinden bahseden Warren tariflerinin sadece besleyici değil aynı zamanda yaratması da keyifli olan geleneksel yemeklere getirdiği modern yaklaşıma da sahip olduğunun altını çizdi. 

Gecenin en önemli anlarından biri, Özlem Warren'in Anadolu'nun farklı bölgelerinden hikayeler anlatarak bu bölgelerin eşsiz mutfak geleneklerine saygı duruşunda bulunmasıydı. Yerel malzemelerden bahseden ve yakın zamanda bir depremle sarsılan Hatay'dan tarifler paylaşan Warren, insan ruhunun direncini ve yemeğin insanları zor zamanlarda bir araya getirme gücünü hatırlattı. 

Sunumun ardından katılımcılar kitaplarını imzalatma ve kitapta yer alan bazı tariflerin tadımına katılma şansına sahip oldular. Tadım esnasında katılımcılar, ev yemeklerine ilham vereceğinden emin oldukları vejetaryen yemeklerin arkasındaki lezzetleri ve hikayeleri ilk elden deneyimleme fırsatı buldular. 

Akşama özel hazırlanan ve katılımcılar tarafından büyük beğeni toplayan tarifler arasında patlıcanlı bir yaz yemeği olan Patlıcanlı, Biberli ve Soğanlı Rulo Börek; hafif ve kolay bir tatlı olan Kuru Kayısı Tatlısı ve hafif şuruplu nemli bir irmik pandispanyası olan Portakal Dilimli Portakallı Revani yer aldı. Nigella Lawson gibi mutfak dünyasının önemli isimlerinden övgüler alan kitap, Türk vejetaryen mutfağına ilgi duyanlar için olmazsa olmazlar arasındaki yerini daha da sağlamlaştırıyor.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.