Öne Çıkanlar İmparator BozcaDer londra Jazz Festivali Adele Eşref Kolçak Kelaynak Yürüyüş Anavarza Sünnet Ertuğrul Gazi Türbesi Diriliş Ertuğrul Alp kıyafetleri Uluslararası Mülteci Hakları Derneği Türk halk müziğinin Selda Bağcan selcuk Selda Bağcan efes Bibby Stockholm Bir Yaz Gecesi Resitali Ney ve Bendir Microsofta siber güvenlik

Dünya şampiyonu kızlarımızı 13 saatlik ABD uçuşuna ekonomi sınıfında uçurttular

FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi maçlarını oynamak üzere dünya şampiyonu kızlarımızı ABD’ye tarifeli uçakla ekonomi sınıfında uçması tartışmalara neden oldu. Eda erdem, Başka takımlar için özel uçak tahsis etmeye devam. Bize gelince ekonomi!” diye yazdı.

- Bu haber 58 kez okundu.

Dünya şampiyonu kızlarımızı 13 saatlik ABD uçuşuna ekonomi sınıfında uçurttular

Paris 2024 Olimpiyatları'nda kadın voleybolunun favorilerinden olan milli takımının yıldız oyuncularından Ebrar Karakurt, Instagram hesabında seyahatlerine ilişkin bir fotoğraf paylaştı.
“13 saatlik Amerika yolculuğumuza ekonomi bölümünde başlamış bulunmaktayız” diyen Karakurt, Türk Hava Yolları’nın (THY) hesabını etiketleyerek “Teşekkürler THY. Başka takımlar için özel uçak tahsis etmeye devam. Bize gelince ekonomi!” diye yazdı.Karakurt’un yanında oturan takım kaptanı Eda Erdem ise paylaşımında yine THY’yi etiketleyerek, “Fotoğraftaki takım arkadaşlarımızı bulunuz” dedi.
 

Takımın bir diğer yıldız oyuncusu Zehra Güneş de “En azından koridor ayırmışsınız” diyerek ironiyle THY’ye teşekkür etti.


190 cm boyundaki oyuncu Hande Baladın da koltuk arasına sığmayan bacaklarının fotoğrafını koyduğu paylaşımda, "Geçmişler olsun" ifadesini kullandı.



THY: Sorumluluk federasyonda


Milli voleybolcuların tepkileri üzerine THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada sorumluluğun Türkiye Voleybol Federasyonu’na (TVF) ait olduğunu söyledi.THY’nin sponsoru olduğu tüm federasyonları için yıllık uçuş kapasitesi dikkate alınarak, sene başında belirli bir uçuş planlaması yaptığını kaydeden Üstün, “Bu kapsamda gerçekleştirilen biletleme süreçlerine dair tüm detayların sorumluluğu ilgili federasyonlara ait olup, yetkililerince sağlanmaktadır” dedi.TVF'den THY'ye yalanlama: 'Gerçeğe aykırı yapılan açıklamaları kabul etmek mümkün değil'

TVF ise Üstün’ün açıklamasını yalanladı.

Federasyon, yaptığı yazılı açıklamada, kendilerinin bağlı olduğu mevzuatlar gereğince “Business Class” bilet alamadığını vurguladı ve şunları söyledi:“Söz konusu ABD seyahati öncesinde 17 Mayıs tarihinde kafilemizin seyahat listesi hem yazılı hem şifahen THY ile paylaşılarak özellikle kabin yükseltme (upgrade) konusunda destek istenmiştir.“THY, talebimize istinaden TVF’nin tüm faaliyetlerine yönelik tüm bir sene içerisinde sadece 20 kişi için uçak müsaitliğine göre kabin yükseltme hakkı olduğunu ve bu işlemin uçuş öncesi müsaitlik durumuna göre gerçekleştirilebileceğini bildirmiştir. Takımımızın 26 Mayıs tarihindeki uçuşunda takım kafilemizden hiç kimse kabin yükseltme hakkından faydalanmamıştır.
“THY ile federasyonumuz arasındaki sözleşme barter sözleşme kapsamındadır ve maddi ödeme içermemektedir. Sözleşmedeki tüm haklar federasyonumuz faaliyetlerinde uçak bileti olarak kullanılmaktadır.

“Sonuç olarak; söz konusu uçuşta hiçbir bilete kabin yükseltme (upgrade ) işlemi yapılmamış, uçuş listemiz de Türk Hava Yolları yetkililerince yapılan açıklamaların aksine elektronik postalarla sabit olduğu üzere 17 Mayıs tarihinde Türk Hava Yolları yetkilileri ile paylaşılmıştır. Gerçeğe aykırı yapılan açıklamaları kabul etmek mümkün değildir.”
'Kadın sporcularımızın yurt dışı gidiş gelişlerini özel olarak takip edeceğim'

THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, LinkedIn'de konuyla ilgili eleştirilerin yöneltildiği ve kendisinin de etiketlendiği gönderilerin bazılarına yanıt verdi.

Bu yanıtlardan birinde Bolat, voleybol milli takımının Japonya'da düzenlenen Olimpiyat Elemeleri Turnuvası'nda "business" uçtuğunu hatırlattı ve şunları söyledi:
"Bu sefer 17 Mayıs’ta bize haber verilmiş. Hiç yurt dışı uçtunuz mu? Biletler 365 gün önceden satışa açılır. (...) Bir ay önce haberimiz olsa daha farklı ne yapardık, başka uçuşlara atanmış 777 uçaklarından birini çekmeye çalışırdık. Yakın zamanda niye çekemiyoruz, çünkü tüm uçakların ve uçuracak pilotların planları aylık yapılır."
Bolat, başka bir yorumunda ise "Artık özellikle kadın sporcularımızın yurt dışı gidiş gelişlerini özel olarak takip edeceğim. Özel kalemime talimat veriyorum. Tüm kadın sporcularımız milli maçlara giderken özel kaleme bildirin, şahsen takip edeceğim. Gerekirse uçak tipi değiştireceğiz ve sizi business uçuracağız" dedi.


Geçen sene Brüksel'de Avrupa Şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın, şampiyonluk sonrası dönüş yolculuğunu tarifeli uçakla ekonomi sınıfında yapması özellikle sosyal medyada tepkilere neden olmuştu.Tokyo'daki Olimpiyat elemelerine de tarifeli ve aktarmalı uçuşla giden Filenin Sultanları'na dönüş uçuşunda Business Class'ta yer verilmişti. Takım, THY ile Tokyo'dan İstanbul Havalimanı'na uçmuştu.THY milli takım için uçakta pasta da kesmiş, görüntüler THY'nin sosyal medya hesaplarından paylaşılmıştı.

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, o dönem çıkan haberlerle ilgili Sözcü gazetesinden Bahadır Çokişler'e bir açıklama yapmış ve şunları söylemişti:
"Şampiyon olduktan sonra kızlara 'Bir gün daha kalalım. Sizi özel uçakla götüreyim. Program yapalım" dedim. Ancak kızlar "Dönelim başkan' dedi. Yoksa ana sponsorumuz zaten özel uçak ayarlayacaktı.

"Aşırı ilgi olunca olimpiyat elemelerine hazırlık kampı için sizin iddia ettiğiniz gibi Tokyo değil Fukuoko'ya gittik.
"Kimse kusura bakmasın ama benim özel uçak tutma yetkim yok. Denetlemeye geldiklerinde hesap soruyorlar."

Dünya voleybolunun zirvesinde


Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, elde ettiği istikrarlı başarılarla beraber bir süredir FIVB Dünya Sıralaması’nda birinci durumda.Temmuz 2023’de ABD’nin Texas eyaletinde oynanan Milletler Ligi finalinde Çin'i 3-1 yenerek tarihinde ilk kez bu turnuvada şampiyon olan Filenin Sultanları, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde de Sırbistan’ı 3-2 yenerek Cumhuriyetin 100. yılında Avrupa Şampiyonu olmuştuTürk spor tarihinde takım sporlarında Avrupa Şampiyonu olan ilk takım olarak tarihe geçen takım, 2024 Paris Olimpiyatları’na katılım hakkı elde etmek için düzenlenen eleme turnuvasını da birinci sırada tamamlamıştı.Türkiye, Paris Olimpiyatları’nda kadın voleybolunda favoriler arasında.

2024 Milletler Ligi’nin Antalya’da oynana ilk etabında dört maça çıkan Türkiye, 2’şer galibiyet ve mağlubiyet elde etti. Türkiye, Milletler Ligi sıralamasında dört maçın ardından topladığı 7 puanla yedinci sırada.

Türkiye, ABD’de sırasıyla Almanya, Sırbistan, Güney Kore ve ABD ile karşılaşacak.

29 Mayıs 2024 22.30: Almanya-Türkiye
31 Mayıs 2024 03.30: Sırbistan-Türkiye
1 Haziran 2024 21.00: Güney Kore-Türkiye
2 Haziran 2024 23.00: ABD-Türkiye
Güncel puan durumu:


Polonya: 12
Brezilya: 12
Çin: 9
Kanada: 9
İtalya: 9
Japonya: 8
Türkiye: 7
ABD: 6
Hollanda: 6
Dominik Cumhuriyeti: 6


Sponsorluk 10 Mayıs'ta imzalandı

TVF ile THY arasında 10 Mayıs’ta sponsorluk anlaşması imzalanmıştı.THY Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen imza törenine TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat ile birlikte milli voleybolcular Eda Erdem, Tuğba Şenoğlu İvegin ve Oğuzhan Karasu katılmıştı.Bolat, olimpiyatlarda şampiyon olmaları halinde kadın milli voleybol takımı sporcularına birer milyon mil hediye edeceklerini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.