Öne Çıkanlar Lan şarkısı Zeynep Bastık karsıyaka Zeynep Bastık izmir Mavi Gri 3D yazıcıda Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı HANAU KATLİAMINI Tahir Palalı Cem Karacanın Unutulmaz Şarkılarıyla İrlanda Bodrumda Ortakent Kazablanka Palestine Action Fikri Ataoğlu Türkçe İsrail Hamas Diş sorunu Londrada Cumhuriyetin Asylum

Engelleri "bileğinin gücüyle" tek tek deviriyor

- Amasya'nın Suluova ilçesinde bedensel engelli milli sporcu Ömer Aydın, bileğinin gücüyle pek çok madalyanın sahibi olurken şimdi de Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak için ter dökecek - Aydın: "Ben engelleri bileğimin gücüyle aştım, çok mutluyum. İnandıktan sonra başarılmayacak hiçbir şey yok. Çalışmalarım son hızıyla devam ediyor, inşallah Dünya Şampiyonu da olacağım"

- Bu haber 451 kez okundu.

Engelleri


AMASYA (AA) - CİHAN OKUR - Amasya'nın Suluova ilçesinde yaşayan ve bilek güreşinde Avrupa ve Türkiye şampiyonlukları bulunan bedensel engelli milli sporcu 29 yaşındaki Ömer Aydın, Antalya'da yapılacak Dünya Bilek Şampiyonası'nda altın madalyayı hedefliyor.

Bedensel engeli, 13 yaşında ağaçtan düşmesi sonucu oluşan Ömer'in hayatı talihsiz kazanın ardından bilek güreşiyle değişti.

Geçirdiği zor yılların ardından arkadaşları sayesinde bilek güreşiyle tanışan Ömer Aydın için hayatında yeni bir kapı açıldı.

Yaşadığı engelleri bilek güreşi sayesinde tek tek deviren Ömer, 11 yılda 56 madalyanın sahibi oldu.

Bir kamu kurumunda çalışan milli sporcu, haftada 6 gün aralıksız antrenman yaparak, mayıs ayında Bulgaristan'da yapılacak Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası ile ekim ayında Antalya'da yapılacak Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Ömer Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 yıldır profesyonel olarak bilek güreşi yaptığını ve katıldığı şampiyonalarda bileğinin gücüyle altın, bronz ve gümüş madalyalar kazandığını söyledi.

Elde ettiği başarıların uzun ve yorucu çalışmalar sonucunda geldiğine vurgu yapan Ömer, "Allah'a şükür bu zamana kadar hiç yılmadım ve hayata küsmedim. 11 yıldır sporumu devam ettiriyorum birçok başarıya imza attım. Engelliler kategorisinde Türkiye ve Avrupa şampiyonluklarım var, nasip olursa dünya şampiyonu da olacağım." dedi.

Gençliğe ilk adımı atacağı yıllarda engelli olduğunu ancak hiç isyan etmediğini söyleyen Ömer Aydın, "Sonuçta bunu Allah verdi bize, alnımıza yazmış, 'sen biraz yürürken aksayacaksın' demiş, biz de alnımıza yazılana razı geldik, çok şükür halimize." ifadelerini kullandı.


- "İnandıktan sonra başarılmayacak hiçbir şey yok"


Ömer Aydın, bedensel engellilerin evde oturmak yerine bir şeylerle uğraşmaları tavsiyesinde bulundu.

"Engelliyim bu sporu başaramam diye düşünmedim." diyen Aydın, şunları kaydetti:

"Allah bize bir güç vermiş, biz de çalıştık çabaladık ve başarılar elde ettik. Engelli kardeşlerimiz hiç üzülmesinler, hayata küsmesinler, hayallerinin ve inandıklarının peşinden gitsinler. Hayallerini gerçekleştirmeye hiçbir şey engel değil. Ben engelleri bileğimin gücüyle aştım, çok mutluyum. İnandıktan sonra başarılmayacak hiçbir şey yok. Çalışmalarım son hızıyla devam ediyor, inşallah dünya şampiyonu da olacağım. Tabii birçok spor branşı var ama bacağımın engelinden dolayı bana en uygun spor dalı bilek güreşi olduğunu düşünüyorum."

Ömer Aydın, ilçedeki spor salonunda çalışmalarını sürdürdüğünü, Dünya Şampiyonası'nda Amasya'yı ve Türkiye'yi temsil ederek Türk bayrağını dalgalandırmak hedefiyle antrenmanlarını sürdürdüğünü sözlerine ekledi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.