Öne Çıkanlar Kozmetolog Kalbime Gömerim O Zaman Model dizi Super Bowl Dilsiz UNICEF Survivor Kelaynak KültürSanat İtalya Seramik ve Mutfak Ebru İngiltere bayram İngiltere parlementosunda Londra Turkiye Türk Mutfağımdan SİMGEDEN YENİ ŞARKI SEBZE ingiltere SEBZE londra ingiltere silah ruhsatı

Levent Canen ve Doğu Ekin'den The Old Church müzikal buluşması

Doğu Ekin ve Levent Canen, İstanbul merkezli akustik projesi olan Gizli Bahçe Akustik ile Londralılara eşsiz konser deneyimi yaşattı

- Bu haber 307 kez okundu.

Levent Canen ve Doğu Ekin'den The Old Church müzikal buluşması

Londra’nın merkezinde, iki usta müzisyen Levent Canen ve Doğu Ekin, The Old Church isimli kilisenin mistik atmosferinde müzikal bir buluşma gerçekleştirdi. Türkiye’den davet edilen Doğu Ekin çaldığı spesifik akor düzenine sahip enstrüman olan kopuzla yaptığı düzenlemeler ile dinleyicileri farklı tınılar ile buluşturdu.Doğu Ekin ve Levent Canen, İstanbul merkezli akustik projesi olan Gizli Bahçe Akustik ile uzun yıllardır müziğe ve sanata olan sevgi dolu yolculuklarını sürdürüyorlar. Projenin öncüsü Doğu Ekin, Levent Canen ile olan arkadaşlıklarının ve işbirliklerinin özgün hikayesini paylaşırken "Yollarımız kesişti, birlikte ilerledik ve Gizli Bahçe Akustik'in başlangıcından beri beni yalnız bırakmadı," şeklinde konuştu.Doğu Ekin ve Levent Canen'in büyülü müziği, Londra'nın tarihi dokusu içinde yeni bir hayat buldu. Biletleri tükenen konserde yer bulamayan dinleyiciler, Old Church adlı mekanda ayakta konserin tadını çıkardılar. Anadolu'nun farklı köşelerinden türkülerin eserlerini çalıp seslendiren bu iki usta sanatçı, müzik tutkunlarına doyurucu bir konser deneyimi yaşattılar. Konserde Londra'nın sevilen birkaç müzisyeni de konuk sanatçı olarak sahne alarak katılımcılardan büyük alkış aldılar ve konser coşkuyla sona erdi.

Doğu Ekin
Müziğe olan tutkusunu küçük yaşlarda keşfetti. Elektrik Mühendisliği mezunu olan Ekin, aynı zamanda önde gelen isimlerden Erkan Oğur'dan uzun yıllar eğitim aldı. Musa Eroğlu, Vedat Sakman, İlkay Akkaya, Akın Eldes ve Erkan Oğur gibi saygın isimlerle farklı projelerde ve sahnelerde bir araya geldi.

Müziğe olan tutkusu her daim devam eden Doğu Ekin, çaldığı enstrümanlarla (klasik gitar, perdesiz gitar, Oğur sazı, bağlama, kopuz, lavta vb.) ve karakteristik sesiyle günümüz
gençliğinin uzak kaldığı değerli eserlere farklı ve kaliteli bir yorum katmaktadır. Ozanlık geleneğinin içerisinde konumlandırılabilecek düzenlemeleri, henüz tamamlanmamış çok sayıda besteleri olan Doğu Ekin aynı zamanda kurucusu olduğu Gizli Bahçe Akustik projesi ile de birçok sevilen sanatçıyı bir araya getirerek unutulmaz anılara imza atmıştır.

Levent Canen
Küçük yaşlarda başladığı bağlama çalma serüveni, onu farklı enstrümanlara ve kültürlere yönlendirdi. Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Müzik Toplulukları Bölümü'nde aldığı eğitim ve Erol Parlak ile Erdal Erzincan'dan aldığı bağlama dersleri, müziğe olan aşkını pekiştirdi.

Levent Canen, müzik dünyasında sadece enstrümanist değil aynı zamanda aranjör, prodüktör ve eğitmen olarak da adını duyurdu. Ütopya Müzik'teki çalışmalarıyla birçok ünlü sanatçının albümünde yer aldı ve kendi projelerini hayata geçirdi. Aynı zamanda müziği insanlar arasında bir köprü olarak kullanarak dayanışma etkinliklerinde sahneye çıkıyor.

Canen, Türkiye'den İngiltere'ye taşındıktan sonra True Beat Music adlı şirketi kurarak müzik eğitimi vermeye başladı. Aynı zamanda Gizli Bahçe Akustik ve Folktale gibi projelerde de aktif rol alarak müziği daha geniş kitlelere ulaştırıyor.

Anahtar Kelimeler:
Levent CanenDoğu Ekin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.