Öne Çıkanlar İngiltere bayram İngiltere parlementosunda Heathrowda Wimbledon Mixedartperformersism Arabesk Tuğba Erdem yeni şarkı Lerzan Tuncer SGDD Engin Gayrimenkul londra Engin Gayrimenkul SÖYLEME İngilterede eleştiriliyor Bahattin Gemici İngiltere Prensi Harryyi Youtube ve Apple Music Kate Winslet Titanic Londra Türk okuluna Ece Vahapoğlu La Mare Collection

Pink Martini, Avrupa turnesi kapsamında Pasion Turca organizasyonu ile Türkiye’de

Pink Martini, Avrupa turnesi kapsamında Pasion Turca organizasyonu ile 26 Temmuz’da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda Türkiye’deki hayranları ile buluşacak.

- Bu haber 153 kez okundu.

Pink Martini, Avrupa turnesi kapsamında Pasion Turca organizasyonu ile Türkiye’de

PINK MARTİNİ, AVRUPA TURNESİ KAPSAMINDA PASION TURCA ORGANİZASYONU İLE 26 TEMMUZ’DA İSTANBUL’DA!“Sympathique”, “Hang on Little Tomato”, “Hey Eugene!”, “Splendor in the Grass”, “Joy to the World”, “1969”, “A Retrospective”, “Get Happy”, “Dream A Little Dream” ve “Je Dis Oui” albümleriyle Türkiye'de büyük bir hayran kitlesine sahip olan, her albümü ile altın ve platin plak kazanan Pink Martini, Avrupa turnesi kapsamında Pasion Turca organizasyonu ile 26 Temmuz’da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda Türkiye’deki hayranları ile buluşacak.En son yayınladıkları stüdyo albümleri “Je Dis Oui”de birbirinden güzel ve unutulmaz eserlerle yepyeni şarkıları yorumlayan grup, Türk sevenlerine de büyük bir sürpriz yaparak “Aşkım Bahardı”şarkısına yer vermişti.2019 yılında Heinz Record etiketiyle şarkıcı, söz yazarı ve gitarist Edna Vazquez ile birlikte 5 şarkıdan oluşan Besame Mucho EP’si ve aynı yıl Jimmie Herrod ile birlikte kaydettiği 5 şarkılık Tomorrow EP’sini yayınlayan Pink Martini, Portland Oregon’da kaydedilen ilk streaming konserlerini 17 Aralık’ta “Home for Holidays” konseptiyle, 31 Aralık’ta “Good Riddance 2020” konseri ile izleyici ile buluşturdu.Kendilerini “Dünyanın değişik köşelerinden melodileri ve ritimleri bir araya getirerek modern bir formda sunan müzik arkeologları” olarak tarif eden topluluğun şarkıları, La Casa De Papel’den The West Wing’den Desperate Houseviwes’a kadar birçok dizi ve filmde de yer buldu.Samurayların aşk şarkılarından 1930’ların Küba müziğine, Fransız şansonlarından Brezilya sokak şarkılarına kadar dinlemesi en keyifli şarkıları seslendiren topluluk, ilk kez China Forbes ve Storm Large’ın sıcak vokali, zengin repertuvarları ve sürprizleri ile 26 Temmuz’da Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda hayranlarıyla buluşacak.Radyo Sponsoru Joy Fm.26 TEMMUZ 2022 – 21.00 - HARBİYE CEMİL TOPUZLU AÇIKHAVA TİYATROSUBiletler Biletix'de! www.biletix.com Biletix Çağrı Merkezi 0 (850) 755 5555


PINK MARTINI  

“Pink Martini’nin hayatı seven enerjisini ve orijinalliğini sıkıştırabilecek bir kalıp ya da tanım yok…” BBC Music Review


 
PinkMartini 1994 yılında klasik piyano eğitimi alan Harvard mezunu Thomas M.Lauderdale tarafından Portland’da kuruldu. Pink Martini kurulduğu günlerdepolitik tavrı olan, sivil toplum örgütlerinin yardım ve bilinçlendirme amaçlıorganizasyonlarında sahneye çıkan bir orkestra olarak yola çıkmıştı. Thomas M.Lauderdale’in Harvard’dan sınıf arkadaşı China Forbes, orkestraya 1995’tekatıldı. The Boston Pops, San Francisco Senfoni Orkestrası, Hollywood BowlOrkestrası ve Los Angeles Filarmoni orkestrası gibi ünlü orkestralarla zenginbir evrensellik yakalayan Pink Martini daha önceki üç albümüyle 2 milyondanfazla satış rakamına ulaştı.

PinkMartini “Sympathique” adlı ilk albümlerini 1997’de yayınlar yayınlamazFransa’nın ünlü Victoires de la Musique ödüllerinde “Yılın Şarkısı” ve “En İyiYeni Sanatçı” kategorilerinde aday olarak uluslararası bir fenomen halinegeldi. 2004, yılında yayınlanan ikinci albümleri “Hang on Little Tomato”,Amazon albüm satışları listesinde 1 numara olmayı başardı. Grubun üçüncü albümleri“Hey Eugene!”, hem Billboard en çok satan albümler listesinde ilk 30’da yeraldı hem de ikinci kez Amazon albüm satış listelerinde 1 numara olmayı başardı.Pink Martini “Splendor in the Grass” albümünü kendi plak şirketleri HeinzRecords etiketiyle çıkardı.

Kendilerini“Dünyanın değişik köşelerinden melodileri ve ritimleri bir araya getirip modernbir formda sunan müzik arkeologları” şeklinde tarif eden topluluğun kurucuüyesi piyanist Thomas M. Lauderdale, “Bir müzik belgeseli hazırlıyor gibiyiz;dünya vatandaşı ve müzik elçileri olarak, her zaman değişik kültürleringeleneklerini, dillerini, tarihlerini bilmek ve çalışmak zorundayız. ABD’li birgrubuz, ancak zamanımızın büyük bir bölümünü Avrupa’da geçiriyoruz. En büyükamacımız, hangi kültürden olursa olsun, dünya üzerinde çok geniş bir dinleyicikitlesine seslenebilmek” diye ekliyor. Türkiye’deki konserleriyle büyük ilgigören topluluk Türkiye sevgisini ülkemizdeki turnelerinde çektirdiklerifotoğrafları “Hang on Little Tomato” albümlerinin kartonetine taşıyarakgöstermişti. Avrupa’daki ilk performansını Cannes Film Festivali’ndegerçekleştiren Pink Martini özellikle Fransa, İspanya, Portekiz, Belçika,İsviçre, Yunanistan, Lübnan gibi ülkelerde kapalı gişe konserlere imza atıyor.Los Angeles, Oregon, Seattle, New Jersey, San Antonio ve Kansas City senfoniorkestralarıyla birlikte konserler veren topluluk, 2003 yılında Frank Gehry’ninmimari şaheseri Los Angeles Filarmoni’nin yeni evi Walt Disney KonserSalonu’nun açılışını yaptığı gibi 2005’te Türkiye’de de Kuruçeşme Arena’nınaçılışını yapmıştı.

Televizyonların ünlü dizileri de Pink Martini şarkılarını soundtrack olarak kullanmak içinbirbirleriyle yarışıyorlar. The West Wing’den Desperate Houseviwes’a kadar PinkMartini’nin şarkıları şimdiye kadar birçok ünlü dizide kullanıldı. 2011sonbaharında 2 yepyeni albüme imza atan Pink Martini, ilk olarak Saori Yuki ile“1969” albümünü ardından da 17 yıllık hikâyelerini özetledikleri “ARetrospective” albümünü piyasaya çıkardı. Pink Martini’nin efsanevi Japon sanatçı Saori Yuki ile 2007 yılında “Taya Tan” adlı şarkıyı yenidenyorumlamasıyla başlayan ortak hikâyesi, 69 yılının en güzel şarkılarını biraraya getirdikleri sıcacık albümleri “1969”da da sürdü. 1969 albümü “Blue LightYokohama”, “Yuuzuki”, “Mayonaka no Bossa Nova (Gece Yarısı Bossa Nova’sı)” gibiJaponya’nın en ünlü şarkılarını ve “Yoake no Scat (Yeni Bir Şafak Melodisi)”gibi Saori Yuki’nin en meşhur şarkılarını içeriyor.

Albümde Fransızca, Japonca ve İngilizce 12 şarkı bulunuyor. Jorge Ben’in “Mas QueNada”, Peter Paul & Mary’nin “Puff, The Magic Dragon” ve Peggy Lee’nin “IsThat All There Is” gibi ünlü şarkılarına yepyeni yorumlar getiren albüm, birJapon efsanesi olan Saori Yuki'yi de Türkiye'deki sevenleri ile buluşturdu.Grup 2011 yılında, “1969” albümü ile aynı anda 17 yıllık kariyerleriniözetledikleri ve 8 yepyeni şarkı ile destekledikleri “en iyiler- best of”çalışması “A Retrospective”i piyasaya çıkardı. 2013 yılında yayınladıkları “GetHappy” albümlerinde “Quizas Quizas Quizas”, “Sway”, “Smile” gibi unutulmazeserleri yorumlayan grup, Türk sevenlerine de büyük bir sürpriz yaparak albümde“Üsküdar” şarkısına yer verdi.

2012yılında Belkıs Özener ile “Aşkın Bahardı” şarkısını birlikte yorumlayan PinkMartini, The Von Trapps ile “Dream A Little Dream” albümünü kaydetti. NeşeliGünler filmiyle meşhur olan Captain ve Maria Von Trapp’ın gerçek torunlarıSofia, Melanie, Amanda ve August von Trapp’ın da yer aldığı 8. stüdyoalbümlerini 2014’te yayınladı. Pink Martini, 2016’nın sonbaharında 8 dilde 15şarkı içeren “Je Dis Qui” albümünü çıkardı ve Türk hayranları için “AşkımBahardı” şarkısını seslendirdi. 2017’de “Sympathique” albümünün 20. yılınıiçinde Ravel’in ikonik bestesi Bolero’nun da olduğu yeni bir basımla kutlayangrubun kurucusu ve lideri Thomas M. Lauderdale’ın ünlü kabare şarkıcısı MeowMeow ile kaydettiği albümü Hotel Amour 2019 yılının mart ayında dinleyiciylebuluştu.

PinkMartini 2019 yılında Heinz Record etiketiyle şarkıcı, söz yazarı ve gitaristEdna Vazquez ile birlikte Edna'nın orijinal şarkısı “Sola Soy” ve “Quizás,quizás, quizás” gibi unutulmaz klasik İspanyolca repertuvarın da yer aldığı 5şarkıdan oluşan Besame Mucho EP’sini yayınladı.

Sesini ilkkez 2018'de Pink Martini'nin “Exodus” single'ında duyduğumuz, müzikseverlerinhayranlıkla takip ettiği Jimmie Herrod ile birlikte yine aynı yıl kaydettiği 5şarkılık EP Tomorrow’u müzikseverlerle buluşturdu.

PinkMartini Portland Oregon’da kaydedilen ilk streaming konserlerini 17 Aralık’ta“Home for Holidays” konseptiyle, 31 Aralık’ta “Good Riddance 2020” konseri ile dijitalolarak dinleyicilerine sundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.