Öne Çıkanlar Harcandıkça Gökay Kalaycıoğlu Kate Winslet Buckingham Sarayından Henrik Kraft Kader Utansın Viladimir Putin Lösemili Çocuklar Haftası SEVİM ELBUZ TÜRK DİASPORASI Kenzo Takada Ankara Caz Festivali Moğollar grubu Mendilim kekik kokuyor Mehmet Karakuş Halık Levent LVLUP Yasemin Yürük Oyuncu Ekin Mert Daymaz Anadolu Nefesli Beşlisi

KASABA'NIN DÜNYALAR GÜZELİ KIZI KİRAZ'IN HİKAYESİ

Cengizhan Adıgüzel'in ilk sinema filmi projesi olan Al Yazma'yı 2022 yılında çekti. Nisanın ayının son haftasına vizyona girmesi bekleniyor.

- Bu haber 602 kez okundu.

KASABA'NIN DÜNYALAR GÜZELİ KIZI KİRAZ'IN HİKAYESİ

AVRUPA RADYO-Cengizhan Adıgüzel, 2003 yılında İstanbulla tanıştı. Cengizhan Adıgüzel 20 senelik iş yaşamında yeni nesil yapımcı ve yazar olarak adından söz ettirmeye başladı. 6 sene dünyaca ünlü reklam ajansında üst düzey Creative olarak görev yaptıktan sonra. Kendi şirketini kurarak sinema filmleri yapmak adına yapımcılığına başladı. Yazarlık konusunda hikaye ve senaryolarının beğenilmesi ülke sınırlarını aşarak kısa zamanda ses getirdi. İlk sinema filmi projesi olan Al yazma ismindeki dram filmini 2022 yılında çekerek hazır hale getirdi. Nisanın ayının son haftasına vizyona girmesi beklenen Eylül ayında 21 ülkede vizyona girecek olması başarısının kanıtı haline geldiğini gösteriyor. 2. Projesi Z kuşağı filmi ise 27 mart 2023 tarihinde çekimlerine start vererek ivme kazanmaya devam ettiğini gösteriyor.

ALYAZMA, CENGIZHAN CREATiVE'DEN yapılan açıklama şöyle:

CENGIZHAN CREATiVE: "Al yazma " sinema filmi projemizi beyaz perdeye aktarmak istememizin sebebi, kadınların ve çocukların toplumun her bölgesinde cinsel istismara, tecavüze, şiddetli dayağa maruz kaldıklarını farkındalık yaratarak ön plana çıkmasını ve seslerini duyurabilmelerini sağlamaktır. Biz insanların gördüğümüz ama yardım etmediğimiz kadınlarımıza karşı katılaşmış durgularımız tetikleyerek gerçek anlamda onlara bir nefes bir soluk olabileceğimizi onlara bu projenin gelirinden faydalandırarak yardım edebileceğimizi düşündük. Projemiz dahilinde kurumlar dernekler ve vakıflarla yaptığımız onlarca toplantı sonrasında görsel sanatlarda toplu kitlelere rahatça ulaşabilen dalı sinema filmi olduğunu tespit ettik. Bu bağlamda kadınlarımızın ve çocuklarımızın cinsel istismardan, tecavüzden kurtulabilmesi için projemizinde katkısıyla farkındalık yaratılmasına neden olacaktır. Dalga dalga büyüyecek olan bu farkındalık toplumun bu konuya eğilmesini sağlayarak gerçek anlamda kadınlarımıza ve cocuklarımıza yardım etmiş geleceklerini güvence ve teminat altına almış olacağız."



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.