Öne Çıkanlar Heathrowda Söyle Neydi Bu Linda Aksu Cosmetics ALFAZZO yeşil defilesi Mankenlik Kadına şiddet Lopez ADA ALİZE ERTEM İsyan Bayrağı Bekir Utku Ataha Beşiktaş Nur Yerlitaş Emily Blunt John Krasinski Apollo Filarmoni Orkestrası Melis Birkan Drake Müzik Televizyonları Natalie Portma Derya Uluğ

Bir Sanatçı Belde Akyol, Tek Eder ”Circus” Solo Sergisi

- Bu haber 580 kez okundu.

Bir Sanatçı Belde Akyol, Tek Eder ”Circus” Solo Sergisi

Sanat hayatına Mahir Güven, Bahattin Odabaşı gibi usta sanatçıların atölyelerinde eğitim alarak başlayan Sanatçı ve tasarımcı Belde Akyol, lisans eğitimini M.Ü.G.S.F Tekstil, dokuma bölümünde tamamlamasının ardından, yine aynı fakültenin enstitüsünde ” SANATSAL TEKSTİLLERİN, ENDÜSTRİYEL TEKSTİL TASARIMINDA UYGULANIŞI” adlı tezi ile tekstil ana sanat dalında ,yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Uzun yıllardır dünya markaları ile çalışan farklı firmalarda, tasarım alanında yer alan sanatçı, Halen uluslararası bir firmada kreatif tasarımcı olarak çalışma hayatına devam etmektedir.

Sanat eserlerinde, farklı akım ve felsefeleri benimseyen çağdaş sanatçı ve tasarımcı plastik sanatların resim alanında ilk kişisel sergisini “Circus” adlı eseri ile süslüyor.

Çok yönlü çağdaş sanatçı ve kreatif tasarımcı aynı zamanda yazar ve dj olan Sema Günay’ın dj performansı ile yer alacağı ve koordine ettiği bir sanatçı, bir eser adlı sanatsal etkinliğin ilk sanatçısı olacak.

Birlikte oluşturdukları “Mixed art performersism” yani “karma sanat icracıları akımı” ile farklı disiplinleri bir araya getirmek maksadı ile yapılan sergi kapsamında “Hayat sizi cambaza döndürür! Sloganı ile suluboya tekniği ile oluşturduğu “circus” adlı eserini, tek eserlik ilk katılımcı olarak, sergisinde, izleyiciye eserine semboller ve sloganlar ile müdahale hakkı veriyor.  (Bülten: Sema Günay)

Anahtar Kelimeler:
Belde Akyol
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.