Öne Çıkanlar Workers Cafe Nazar Londrada Anadolu St. Marys Islingtonda Popüler video platformu Viens Dans Ma Vie Zeynep Bastık izmir Dolce Vita Galler müzisyenleriyle İskoçya londra Kings Placete Kings Placete Band of Burns konseri Tam da İngiliz kraliyet ailesinin bir numaralı veliahtı Prens Williama olduğu gibi. La Bohemme Bodrumda Ortakent İyi Değilim Elif Turan Trinity College London Suzan Beyazıt

'İmam Baildi' artık bir Yunan müzik grubunun ismi

Yeni müzik grubu İmam Baildi Yunanistan'da ilgi görüyor

- Bu haber 168 kez okundu.

'İmam Baildi' artık bir Yunan müzik grubunun ismi

Imam Baildi artık sadece Akdeniz’in güneydoğusundan lezzetli bir yemek değil, Yunan ezgilerini ve Balkan müziklerini buluşturan eğlenceli bir grubun ismi. Birbirinden güzel melodiler üzerine hip-hop, rumba ve samba renkleri ekleyen ve Akdeniz müziklerini nostaljik soslarla süsleyen Imam Baildi yepyeni stüdyo albümleri ‘Imam Baildi 3’ ile bizlerle buluşuyor.

 

Fas ezgilerinden esintilerle kaydedilen “Rider” şarkısı, cha cha ve mariachi tarzlarını buluşturdukları “Argosvinis Moni” parçası ve kıpır kıpır dansa çağıran “Baila Ciftetelli” şarkılarının ön plana çıktığı albümde Imam Baildi yine zengin müzikler ile karşımıza çıkıyor.

 

2007’de grubun ismini taşıyan ilk albümlerini yayımladıktan ve müziklerini “global pop” olarak tanımladıktan sonra “The Imam Baildi Cookbook”  albümlerinde LA hip-hop sanatçıları Delinquent Habits ve İspanyol grup Ojos de Brujo’dan Maxwell Wright ile ortak çalışan ekip yine farklı dinamik bir albümle geri dönüyor.

 

Bugüne kadar Massive Attack, Ojos De Brujo, Gogol Bordello gibi önemli grupların konserlerinde ön grup olarak sahne almalarıyla hayran sayısı inanılmaz bir hızla yükselen Imam Baildi, dünya müziğinin yeni yıldızları olarak dünyanın en prestijli festivallerinde sahne alıyor. 

 

Pasion Turca'nın ilk kez 2009 yılında olağanüstü konserlerle Türkiye'ye sunduğu Orestis ve Lysandros Falireas kardeşler tarafından 2005 yılında kurulan Imam Baildi, buzuki, elektro swing, Yunan kökleri, hip-hop, mambo, bir tutam Balkan müziğini bir kasede karıştırdıkları tarifleri ile süsledikleri “Imam Baildi 3” albümü EMI Müzik Türkiye'nin dağıtımı ve Pasion Turca etiketiyle tüm müzik marketlerde!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.