Öne Çıkanlar Adele Alp kıyafetleri Türk halk müziğinin Selda Bağcan selcuk Selda Bağcan efes Bibby Stockholm Bir Yaz Gecesi Resitali Ney ve Bendir Microsoft 365 yazılım sorunu Dünya genelinde Açıkhava Tiyatrosu 20232024 Londra Türk Okulu Mehmet Osman bbc haluk İngilterede Çetin İkmen Wimbledon Tenis turnuvası Londra Wimbledon Tenis turnuvası Londra Wimbledon ozet Wimbledon Tenis

SEMA ŞİMŞEK MİTOLOJİK TANRIÇA AKANA'YA HAYAT VERDİ

Ferman Akgül, Sema Şimşek, İlke Kodal, Sude M. Kolozina, Can Tunalı ve Özkan Uğur, Aysun Aslan’ın koleksiyon tanıtımı için objektif karşısına geçti. Çekimleri ünlü fotoğrafçı Yaşar Saraçoğlu gerçekleştirdi.

- Bu haber 153 kez okundu.

SEMA ŞİMŞEK MİTOLOJİK TANRIÇA AKANA'YA HAYAT VERDİ

Modern dansın Türkiye’deki öncü isimlerinden Aysun Aslan, yıllar boyunca dünyanın pek çok ülkesinden topladığı takı ve saatleri yaptığı tasarımlarla Vintage koleksiyona dönüştürdü. Her birinden birer adet olmak üzere AA Vintage Remake markasıyla çok özel tasarımlar oluşturan  Aysun Aslan, saatlere olan ilgisini şöyle anlattı:  “Zamanın izlerini taşıyan objeler ve geçmişin zarafeti beni oldum olası etkilemiştir. Paha biçilmez bir mücevher titizliği ve kalitesiyle on yıllara, yüz yıllara meydan okumak üzere üretilmiş eski saatlere olan zaafım, bir tesadüf eseri birinin arka kapağını açıp da iç kısmını görünce aşka dönüştü. Elimde başka parçalarla birleşti, takıya dönüştü… Ama işin en tuhaf tarafı, bu vesileyle büyük dedemin de saatçi olduğunu öğrenmem oldu.”

 

 

 

İngiltere başta olmak üzere yıllar boyu çeşitli ülkelerden ve Türkiye’den tutkusu haline gelen saatleri toplayan ve yeni teknikler, parçalarla birleştirerek bambaşka tasarımlara dönüştüren Aslan, her biri eşsiz olan takılarında vintage veya yeni zincirler, doğal taşlar, her tür metal, deri, plastik, kristal, cam ve plastik boncuklar kullanarak çok özel bir koleksiyon ortaya çıkardı.  Koleksiyondaki tasarımlarını Mitoloji’den esinlenerek AKANA, NYKS, METİS, MERGEN, KRONOS, DAIMON ismini verdiği gruplara ayıran sanatçı, broş, kolye, bilezik, küpe, yüzük tarzı aksesuarlara dönüştürdü. 

 

Gerçek Vintage, Retro, antik, art deco ve art noveau saatler saat parçaları, takılar, kemer & pabuç tokaları birleştirilerek özel üretilen koleksiyonun ön tanıtımında ise tanınmış isimler yer aldı.

 

Ferman Akgül, Sema Şimşek, İlke Kodal, Sude M. Kolozina, Can Tunalı ve Özkan Uğur, Aysun Aslan’ın koleksiyon tanıtımı için objektif karşısına geçti. Çekimleri ünlü fotoğrafçı Yaşar Saraçoğlu gerçekleştirdi.

 

AYSUN ASLAN 

 

 

 

Ankara Devlet Konservatuarı’nda Klasik bale ve Cecchetti teknik eğitimi alan Aysun Aslan, 1974’te Bale Yüksek Bölümü’nden mezun oldu.  1979 yılında İstanbul Devlet Balesi’ne atandı ve ilk sahne koreografisi Çeşitlemeler’i gerçekleştirdi. Türkiye’de Modern dansın yayılmasında ve modern dans topluluklarının kurulmasında öncü olan, yurtiçi ve yurtdışında sayısız prodüksiyon gerçekleştiren Aysun Aslan, 1989’da  Türkiye’nin ilk özel, profesyonel dans topluluğu Türkuaz Modern Dance Company’i kurdu.  Ağır Roman - East Side Story adlı eseri, Los Angeles County Arts’ın  daveti ve desteğiyle Hollywood'da sahnelendi.

 

2010 yılından beri Londra’da yaşayan sanatçı, workshoplar ve söyleşiler gerçekleştirmektedir. Modern dansın Türkiye’de yayılmasında öncü olan Aslan, Dans ve müziğin var olduğu hemen tüm alanlarda dansçı, koreograf, yönetmen ve yapımcı olarak faaliyet göstermiştir. Uzun kariyerine onlarca özgün eser sığdıran sanatçı opera, tiyatro, müzikal, konser, albüm, film, tv dizisi, reklam, fashion Show ve geniş boyutlu gösteriler gerçekleştirmiştir.

 

Sanatçı, eşi Özkan Uğur’un “Olduramadım” şarkısının sözünü de yazmıştır. Çiftin Oğulları Alişan da sanat geleneğini sürdürmekte ve Londra’da acting eğitimi almaktadır. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.