Öne Çıkanlar İmparator BozcaDer londra Jazz Festivali Adele Anavarza Sünnet Ertuğrul Gazi Türbesi Diriliş Ertuğrul Alp kıyafetleri Türk halk müziğinin Selda Bağcan selcuk Selda Bağcan efes Bibby Stockholm Bir Yaz Gecesi Resitali Ney ve Bendir Microsofta siber güvenlik Microsoft 365 yazılım sorunu Dünya genelinde Açıkhava Tiyatrosu

Sotheby's Londra İslam Sanatları Dünyası müzayedesi

Ekim müzayedesi müteveffa Jafar Ghazi'nin ünlü koleksiyonundan elli elyazması ve hat eserinden oluşan bir bölümle açılacak.

- Bu haber 39 kez okundu.

Sotheby's Londra İslam Sanatları Dünyası müzayedesi

Sotheby's’in 19 Ekim 2016’da gerçekleştireceği İslam Sanatları Dünyası müzayedesinde İslam dünyasında bin yılı aşkın bir döneme uzanan sanatsal alışverişin ve etkileşimin hikayesini anlatan seçkin ve nadir eserler alıcıların beğenisine sunulacak.  Ekim müzayedesi müteveffa Jafar Ghazi'nin ünlü koleksiyonundan elli elyazması ve hat eserinden oluşan bir bölümle açılacak. Bu eserlerin her biri hat sanatının Türkiye, Orta Doğu ve İran'da ortaçağdan Osmanlı döneminin sonuna kadar olan zaman dilimi içinde gördüğü yüksek itibarın tanığıdır. 

  Müzayedede öne çıkan diğer eserler arasında Veronese okulundan bir sanatçının nadir bir yapıtı olan Sultan I. Bayezid resmi, Süleyman el-Üsküdari'nin istinsah ettiği tezhipli Kuran ve çok özel bir mavi-beyaz İznik çini tabağı yer almaktadır.

 

İslam Dünyası Sanatları bu Ekim ayında gerçekleşecek Orta Doğu ve Hindistan sanatının içiçe geçmiş geleneklerine vurgu yapan dört müzayededen biridir. Bu sergi ve müzayedeler haftasında yılda iki kez yapılan 20. Yüzyıl Sanatı müzayedesi de düzenlenecek ve Orta Doğu, Modern & Çağdaş Güney Asya Sanatı ve saygın Khosrovani-Diba Koleksiyonu’ndan önemli bir Hint minyatürleri seçkisi de yer alacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.