Öne Çıkanlar Adele Türk halk müziğinin Selda Bağcan selcuk Selda Bağcan efes Bibby Stockholm Bir Yaz Gecesi Resitali Ney ve Bendir Microsoft 365 yazılım sorunu Dünya genelinde Açıkhava Tiyatrosu 20232024 Londra Türk Okulu Mehmet Osman bbc haluk İngilterede Çetin İkmen Wimbledon Tenis turnuvası Londra Wimbledon Tenis turnuvası Londra Wimbledon ozet Wimbledon Tenis Londra Wimbledon

Ünlü yazar Ayten Baykal vefat etti

Yazar Ayten Baykal vefat etti

- Bu haber 139 kez okundu.

Ünlü yazar Ayten Baykal vefat etti

Acı haberi Twitter’da Türk sanat müziğinin ünlü sanatçısı Onur Akay duyurdu. Akay, 'Şiirlerinde ‘Sana öyle hasretim ki’ demişti! Şimdi notalarımız onun şiirlerine hasret kalacak. Türk musikisinde çok sayıda eserin söz yazarı Ayten Baykal’ı kaybettik. Baykal, 1 Ekim 2015 Perşembe günü, Moda Camii’nde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra, Karacaahmet Mezarlığı’na defnedilecek.' yazarak ünlü yazarın fotoğraflarını paylaştı. Ayten Baykal kimdir? İstanbul Eğitim Enstitüsü'nden edebiyat öğretmeni olarak mezun olmuştur. Alucra, Bolvadin, Kayseri ve Ankara'da öğretmenlik yapmıştır. Şiirleri Erdoğan Berker, Bilge Özgen gibi Türk musikisinin önemli bestekârları tarafından bestelenen Ayten baykal'ın şarkıları ise Zeki Müren, Bülent Ersoy, Muazzez Abacı ve Emel Sayın gibi çok sayıda ünlü sanatçı tarafından yorumlanmıştır. Çankaya Belediyesi'nce Karapınar Mahallesi'nde yaptırılan parka adı verilmiştir. Çok sayıda çocuk şarkısı ve Türk Sanat Müziği formunda bestelenmiş güftenin şairi Ayten Baykal, adı verilen parkı gezdikten sonra "Bu onuru tüm öğretmen arkadaşlarımla paylaşıyorum. Çünkü günümüzde öğretmenler hak ettikleri değeri maalesef göremiyorlar" şeklinde konuşmuştu. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.