Öne Çıkanlar Adele Türk halk müziğinin Selda Bağcan selcuk Selda Bağcan efes Bibby Stockholm Bir Yaz Gecesi Resitali Ney ve Bendir Microsoft 365 yazılım sorunu Dünya genelinde Açıkhava Tiyatrosu 20232024 Londra Türk Okulu Mehmet Osman bbc haluk İngilterede Çetin İkmen Wimbledon Tenis turnuvası Londra Wimbledon Tenis turnuvası Londra Wimbledon ozet Wimbledon Tenis Londra Wimbledon

Anika Vavic ile klasikten moderne Gümüşlük Antik Taş Ocağında

Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali “Avrupa’nın en seçkin festivalleri, EFFE 2015 – 2016” etiketiyle onurlandırılmıştır.

- Bu haber 132 kez okundu.

Anika Vavic ile klasikten moderne Gümüşlük Antik Taş Ocağında

Avrupa Ajansı (AVA) Gümüşlük- "Anika Vavic ile klasikten moderne" başlığı altında Gümüşlük Antik Taş Ocağında gerçekleşecek konserde sanatçı, Josef Haydn, Ludwig van Beethoven ve Sergei Prokofiev’in eserlerini seslendirecek. Zubin Mehta’nın “Büyük bir yetenek, üstün bir teknik ve zeki ve coşkulu bir çalma biçimi” şeklinde yorumladığı Anika Vavic büyüdüğü Belgrad şehrinde sekiz yaşında seyirci önünde sergilediği ilk performansından itibaren yıldızı, solo resital, piyano konserleri, radyo ve TV programlarının yanı sıra çeşitli oda müziği topluluklarıyla da parlamaya devam etti. 

 

 

Anika Vavic, Mariinsky Orkestra, Münih Filarmoni veya Belgrad ve Leipzig'in Radyo Senfoni Orkestralarıyla konser verirken, Valery Gergiev, Paavo Järvi, Stefan Blunier, Andrés Orozco-Estrada ve Jorma Panula gibi orkestra şefleriyle de çalışmış. Sanatçı, Petersburg'un “Beyaz Geceler” festivali, Finlandiya'da Valery Gergiev'in Mikkeli Festivali, Ruhr Piyano Festivali, Schubertiade Schwarzenberg, Grafenegg Festivali, Heidelberg İlkbaharı, Styriarte Graz, Klangbogen Viyana, İstanbul Müzik Festivali ve Sommets Musicaux de Gstaad gibi festivallerde performanslar sergiledi. Anika Vavic, Viyana'daki Musikverein ve Konzerthaus’da düzenli olarak izleyici karşısına çıkıyor. Sanatçı, turnelerinde Washington'daki Kennedy Center, Moskova Tchaikovsky Konservatuarı, Hamburg'da Laeiszhalle, Lüksemburg'da Filarmoni, Barselona'da Palau de la Música gibi salonlarda ve ayrıca İtalya, İrlanda, Finlandiya, Japonya, Çin, Güney Amerika, Almanya, İsviçre ve tabii ki Avusturya'da konserler verdi. Vavic’in oda müziği partnerleri arasında, Gautier Capuçon, Renaud Capuçon, Daniel Hope, Rainer Honeck, Patricia Kopatchinskaja, Daniel Müller-Schott, Caroline Widmann, Claudius Popp, Matthias Schorn ve Aquilon Beşlisi gibi isimler bulunuyor. 

12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin ana sponsorluğunu DenizBank üstlenirken; Bosch, co-sponsor olarak festivale destek veriyor. Festivalin diğer destekçileri ise TC. Başbakanlık Tanıtma Fonu, TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası; otel partneri: Marriott; ulaşım sponsoru: THY; ulaşım destek: Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası; tanıtım desteği: Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum FM; GFA Eğitim sponsoru: Çağdaş Holding, A Mutfak Mobilya.

 

12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinde sonraki konserler:

 

31 Temmuz - “Anika Vavic ile klasikten moderne” Anika Vavic – Piyano (Sırbistan)

 

4 Ağustos - “Yıldızlara Serenat” Gülsin Onay – Piyano (Türkiye)

 

8 Ağustos - “Nirvana ve Pink Floyd'dan Virtüöz Piyano için Seçmeler” Ayşedeniz Gökçin (Türkiye)

 

 

 

Gümüşlük Festival Akademisinde sonraki Masterclasslar;

 

Piyano – 16 Temmuz –04 Ağustos

 

Keman – 28 – 31 Temmuz

 

 

 

Konserlerin başlama saati 21.00’dir. Gala; Bodrum Antik Tiyatro, diğer tüm konserler Gümüşlük Antik Taş Ocağında gerçekleştirilecektir. Biletler; Biletix gişelerinden temin edilebilir.

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.