Öne Çıkanlar Alman müzik grubu CSO Ada Ankara Londra dj Buckingham Sarayından MIKE TYSON Ceyda Kasabalı Pantene Altın Kelebek Melodi müzik GASTRONOMİ FESTİVALİ Miss Turkey 2019 Piyanist besteci Tuluyhan Uğurlu Mehmet Kosovalı Bursa Devlet Tiyatrosu Cem Yılmaz hastalandı mı Cem Adrian Aslıhan turan dogan Demet Akalin Okan kurt IKBY Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş

Despina Vandi, 57.Uluslararası Bursa Festivali’nde hayranlarıyla buluşacak

Almanya'nın Tübingen şehrinde 22 Temmuz 1969 yılında doğan ve Yunanistan'da büyüyen Despina Vandi, Müzik kariyerine 90'lı yıllarda başladı.

- Bu haber 185 kez okundu.

Despina Vandi, 57.Uluslararası Bursa Festivali’nde hayranlarıyla buluşacak

Dünya çapında en çok albüm satış rakamına ulaşmış olan sanatçıların ödül aldığı ‘World Music Awards’da ‘Worlds Best Selling Greek Artist 2001’ (Dünyanın En Çok Satan Yunan Artisti) ödülünü kazanarak Yunan müzik tarihinin en çok sanat kadın sanatçısı olan Despina Vandi, 29 Haziran’da 57.Uluslararası Bursa Festivali’nde hayranlarıyla buluşacak.

Almanya'nın Tübingen şehrinde 22 Temmuz 1969 yılında doğan ve Yunanistan'da büyüyen Despina Vandi, Müzik kariyerine 90'lı yıllarda başladı. 20 yılı aşkın süredir, Yunanistan'da platinyum ödüllü albümler, dünya çapında 25 ödül ve 10 uluslararası hit ile dünyanın tanıdığı bir yıldız haline gelen Despina Vandi,  «Gia» single’ı ile ABD Billboard Hot Dance Airplay'in zirvesine yerleşen ilk Yunan şarkıcısı oldu. Despina Vandi başarılı kariyeri ile Yunanistan'ın ülke sınırları ötesine geçen sanatçılarından biri haline geldi.
 
Despina ilk uluslararası ödülünü 2000 yılında Londra'daki Virgin Megastores'ın yöneticisinin elinden Yunanistan'da tüm zamanların en çok satan CD’si “Ipofero” ile aldı.
 
Bir yıl sonra, “Gia” albümü ile “Dünya Müzik Ödülleri” (Monte Carlo) 'nde “Dünyanın En Çok Satan Yunan Artisti” ödülünü alan ilk Yunan sanatçısı oldu. Hala Yunanistan’da tüm zamanların en çok satan albümlerinden biri olan “Gia” albümü piyasaya sürüldüğü 11 gün içinde 4 kez platin plak oldu. 
 
Despina aynı albümle Portekiz’de ve sonraki albümü “Opa Opa” ile Rusya’da birçok ödüle layık görüldü. Albümlerin başarısının ardından Avrupa, Amerika ve Avustralya’da sold out konserler veren sanatçı, Armand Van Helden, Milk & Sugar, Nick Skitz, Roger Sanchez gibi uluslararası birçok Dj ve prodüktörle de işbirliği yaptı. Alman elektronik müzik yapımcısı Schiller ile “Sehnsucht” albümünde “Destiny” şarkısını seslendirdi.
 
Despina, 1999 yılında Yunan televizyonunda yayınlanan en popüler prime-time TV şovlarından «Dio Kseni» 'de konuk olarak ilk oyunculuk deneyimi ile izleyici karşısına çıktı. 2013 ve 2014'te Mr. Giorgos Kapoutzidis ile birlikte Eurovision Şarkı Yarışması Yunanistan finallerinin TV sunucusu oldu. 2014 - 2015 yılları arasında, Despina, «The Voice of Greece» yarışmasının koçlarından biriydi ve ilk yılında yarışmayı birinci olarak bitirdi. Bir yıl sonra, Yunanistan'da “MadWalk” adlı popüler müzik-
moda etkinliğinin 6. sezonu ve aynı zamanda “Rising Star Of Greece” adlı şarkı yarışmasında jüri olarak yer aldı.
 
Despina Vandi, medya ve hayranları tarafından moda ikonu olarak takip edilmeye başlandı ve 2016'da kendi kreasyonunu oluşturdu. Aynı yıl ilk kez “Mamma Mia” müzikalinde rol aldı ve kapalı gişe gösteriler gerçekleştirdi.
 
Despina Vandi, 29 Haziran’da 57.Uluslararası Bursa Festivali kapsamında ilk kez Bursa’daki hayranlarıyla buluşacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.