Öne Çıkanlar Heathrowda Söyle Neydi Bu Kadına şiddet Lopez Bekir Utku Ataha Beşiktaş Drake Derya Uluğ Ronaldo Demet Akalin Gizem Gülşen Şahin AKADEMİK BAKIŞ Özlem Warren kitap Özlem Warren Türk Mutfağımdan Türk Mutfağımdan Vejetaryen Tarifler SÖYLEME londra terzi londra halı enfield ev tekstil

DOĞUNUN İLK VE TEK GENÇLİK FESTİVALİ GEZGİNFEST VAN

ÜÇÜNCÜ VE SON GÜNÜNDE 40 BİN KİŞİNİN KATILIMI İLE MUHTEŞEM BİR FİNAL YAPTI!

- Bu haber 547 kez okundu.

DOĞUNUN İLK VE TEK GENÇLİK FESTİVALİ GEZGİNFEST VAN

Doğu’nun ilk ve tek gençlik müzik festivali olma özelliğine sahip, üç gün boyunca aralıksız devam eden “GezginFest Van” 9 Eylül Pazar günü Dokuzağaç Köyünde yer alan Ada Gevaş İskelesi’nde 40 bin kişinin katılımı ile muhteşem bir finale imza attı. İnterrail Türkiye&Hayal Kahvesi ortaklığı ile organize edilen GezginFest Van’da konserler dışında; oyunlar, atölyeler, film gösterileri, geri dönüşüm atölyesi, su savaşı, kütüphane, açık mikrofon, yoga, pilates, meditasyon, sabah sporu, robot Show, jonglör atölyesi, ateş gösterisi, baloncuk partisi, lunapark, school of samba, Gencer Savaş ile ritim atölyesi ve jam session sahnesi gibi etkinlikler insanların sıkılmadan üç gün boyunca güzel vakit geçirmesini sağlıyor.

87.000 doğa, kamp, seyahat severin üç gün boyunca buluştuğu GezginFest Van, insanı ve doğayı seven hayvan dostlarımıza saygı gösteren “mutluluk paylaştıkça güzeldir” felsefesini benimseyen büyük bir topluluğu misafir etti.

Bölgenin ilk ve en büyük gençlik festivali olan “GezginFest Van”ın ikinci gününün açılışını tarzı ve farklı söylemi ile rap müziğin sıra dışı ismi Yener Çevik yaptı. Ahmet Aslan’ın tek gitarı ile sergilediği performansla devam eden festivalde, Melek Mosso şarkıları binlerce kişinin coşkusunu arttırdı. Çizgi dışı performansı ile Can Bonomo sonrası Cem Adrian herkesi şarkıları ile büyüledi.

Selda Bağcan “Kendi memleketinin Van olduğunu açıkladı”

Festival’in ikinci gün finali merakla beklenen ismi Selda Bağcan “Yaz Gazeteci” ile başladığı konserine, seyircinin yoğun isteğiyle ikinci defa “sizi kırmam asla” diyerek aynı şarkıyı yeniden söyledi. “ 1 yaşımdan 10 yaşıma kadar Van’da yaşadım. Benim esas memleketim Van’dır. Kendi memleketimde sahne almak başka bir duygu” diyerek seyirci ile sohbet eden Bağcan, büyük bir coşku şarkıları aracılığı ile seyirciyle bütünleşti.

Teoman coşkusu

Selda Bağcan sonrası rock müziğin dev ismi Teoman, dinamik başladığı sahne performansını hiç düşürmeden, geniş kitlelere mal olmuş şarkılarını peş peşe söyledi.

Festival kapanışını herkesin beklediği Ezhel yaptı. 40 bin kişi gecenin sonuna kadar eğlenmeye devam etti.

Doğu batı kültürünün sosyal etkileşiminin arttırılması amacı ile yola çıkan festivalin üçüncü gününde Teoman, Selda Bağcan, , Ezhel, Ahmet Aslan, Melek Mosso, Can Bonomo, Cem Adrian, Yener Çevik festival ruhunu yaşamak ve yaşatmak için bir araya geldi.

Anahtar Kelimeler:
GEZGİNFEST VAN
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.