Öne Çıkanlar Ezo Sarıcı Apollo Filarmoni Orkestrası Aras Aydın Aslıhan turan dogan sanatci Reyhan Cansu Lan şarkısı Seher ile Ali tiyatro Zeynep Bastık karsıyaka Zeynep Bastık izmir Mavi Gri neoNazi saldırısı planlamaktan 3D yazıcıda Milano italya Almanyanın Hanau Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı HANAU KATLİAMINI Tahir Palalı Cem Karacanın Unutulmaz Şarkılarıyla LAMBO İrlanda

Hakan Tuna - 12 Şarkı 12 Hikâye

Hakan Tuna, 2021 boyunca her ayın 1’inde yeni bir şarkı çıkaracak. Her şarkının küçük bir hikâyesi olacağını açıkladı.

- Bu haber 146 kez okundu.

Hakan Tuna - 12 Şarkı 12 Hikâye

Hakan Tuna - 12 Şarkı 12 Hikâye. Hakan Tuna, 2021 boyunca her ayın 1’inde yeni bir şarkı çıkaracak. Her şarkının küçük bir hikâyesi olacaktır. İlk hikâye Bir Ocak’ta çıkıyor. Tüm hikâyeler anlatıldıktan sonra tüm şarkılar plak olarak çıkacak.

Bütün İnsanlara
Şiir: Sabahattin Ali
Müzik, Düzenleme ve Tüm Enstrümanlar: Hakan Tuna


Bazen bir şarkı birdenbire gelir, sizi öyle hazırlıksız yakalar ki onu hemen yakalamak gerekir. Yoksa kaçıp gidecektir ve bunu yapmak için ikinci bir şansınız asla olmaz. Bazı şarkıların ortaya çıkması ise yıllar alır ve bu şarkılar asla bitmiş gibi hissedilmez. Bu şarkının müziğini de yıllar önce bestelemiştim ama sözleri bir türlü yazamamıştım. Bir giriş bulsam arkası gelecekti ama bu hiç olmadı, olamadı. Her birkaç ayda bir bu şarkıya dönüyor ve her seferinde başarısız oluyordum. Sanki karşımda beni asla deviremeyeceksin diye direnen bir şarkı vardı.
Sonra bir gün, karantina döneminde, evde herkes gibi sıkıntılı bir dönem geçirirken, yıllar önce almış olduğum bir şiir kitabını okumaya başladım. Bu kitaptaki şiirleri yıllardır okur ve severim ama bu sefer değişik bir şey oldu. Çok iyi bildiğim o şiirlerden birini okurken müziği mırıldanmaya başladım. Öyle güzel bir uyum vardı ki. Müzik hayatımda ilk defa - bilerek olmasa da - bir şiire müzik yazmıştım. Hem de Türk şairleri arasında en önemlilerinden birinin şiirine, ben böyle bir şeye layık mıyım düşüncesinden kurtulamıyordum. Ama kelimeler müziğe o kadar güzel oturmuştu ki, belirsizlik dolu o günlerde içinde bulunduğum karamsarlığı tastamam ifade ediyordu.


Hakan Tuna Diskografi:
Karanlıkta Güneş – LP (2004) Ep No 1 – EP (2013) Love – Single (2014) Sevdiğim – Single (2017) Sus – Single (2019)
www.hakantuna.com
         

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.