Öne Çıkanlar İmparator Jazz Festivali Adele Alp kıyafetleri Türk halk müziğinin Selda Bağcan selcuk Selda Bağcan efes Bibby Stockholm Bir Yaz Gecesi Resitali Ney ve Bendir Microsofta siber güvenlik Microsoft 365 yazılım sorunu Dünya genelinde Açıkhava Tiyatrosu 20232024 Londra Türk Okulu Mehmet Osman bbc haluk Mehmet Osman bbc İngilterede Çetin İkmen

Norveçli bir trompet ustası Nils Petter Molvær, Gümüşlük'ten geçti

Türk caz dinleyicisi Norveçli bir trompet ustası

- Bu haber 83 kez okundu.

Norveçli bir trompet ustası Nils Petter Molvær, Gümüşlük'ten geçti

 

Türk caz dinleyicisinin, özellikle de Kuzey cazına daha fazla ilgi duyanların yakından tanıdığı Norveçli trompetçi Nils Petter Molvær, farklı üslubuyla ve sıra dışı müziğiyle Suda Caz sahnesinde olağanüstü bir performans sergiledi. Geçtiğimiz hafta Uluslararası Montreal Jazz Festivalinin konuğu olan Molvær’e Gümüşlük’teki konserde, gitarla Geir Sundstøl, bass gitarla Jo Berger Myhre ve davulla Erland Dahlen eşlik etti. Daha önce de birçok kez birlikte sahne alan ekip, izleyicilerden büyük ilgi gördü. 

Kaçıranlar, ENKA Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosunda izleyebilir

Gümüşlük sahilinde cazseverlerle buluşan Nils Petter Molvær, özellikle 2014’te yayınlanan son albümü Switch olmak üzere, önceki albümlerinden de seçme eserler seslendirdi. 2 saat sahnede kalan Nils Petter Molvær ve ekibini, Gümüşlük sahilini dolduran çok sayıdaki cazsever izledi. Açık Radyo caz programı yapımcısı Jak Kohen, caz sanatçısı Emin FIndıkoğlu gibi cazın duayenleri de izleyiciler arasında idi. Daha önce de Türkiye gelerek konserler veren Nils Petter Molvær, yarın akşam da (12 Temmuz) İstanbul’da ENKA Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosunda sahne alacak.

 

Başlı başına bir ekol

Kendine özgü trompet tekniğiyle her zaman diğer caz müzisyenlerinden ve caz ekollerinden ayrışan Nils Petter Molvær, trompetçiliğinin yanı sıra besteci ve yapımcı olarak da dikkat çeken bir sanatçı. Albümlerinde olduğu kadar sahnede de izleyicisine sıra dışı tatlar ve duygular yaşatan Nils Petter Molvær, müziğini Jazz, Ambient, House, Electronic ve Break Beats gibi birbirinden farklı müzik stilleri üzerine kurgularken, yarattığı sentez ise başlı başına bir ekole dönüşmüş. Aynı zamanda Hip Hop, Rock ve Pop müziği gibi müzik stillerini eşsiz bir şekilde kendi yorumunu katarak sergileyen Norveçli trompetçi, 1997’de yayımladığı Khmer adlı ilk albümü ile Norveç Grammy ödülünün de sahibi olmuştu.

 

Parçaları Bill Laswell, Bugge Wesseltoft, Cinematic Orchestra gibi sanatçılar tarafından remixlenen Molvær’in, en son 2014 yılında çıkan Switch albümünün yanı sıra Khmer, Solid Ether, Streamer, Hamada, Baboon Moon gibi meraklıları arasında efsaneleşmiş albümleri bulunuyor. Sanatçı aynı zamanda sinema ve tiyatro müzikleri de besteliyor. 

 

Festivalin sponsorları;

13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin ana sponsoru Denizbank’ın yanı sıra Bridgestone, Kumda Gitar konserlerinin; Bosch ise Taşta Klasik konserlerinin ana sponsorluğunu üstleniyor. Norveç Büyükelçiliği etkinlik sponsoru olarak festivale destek veriyor. T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi ve BODTO, festivalin kurumsal sponsorları arasında yer alırken; THY, festivalin resmi ulaşım sponsorluğunu; Roots of Highlife ve Cactus Hotels ise konaklama sponsorluğunu; Piernet sosyal medya sponsorluğunu üstleniyor. Ayrıca Uludağ İçecek, Türkmen Çiçekçilik, Sibel Senna Landscape Design, Music Norway, Mas Matbaa, Mimoza, Limon Gümüşlük, Umurbey Wineyards, Permisan Perde, Julius Meinl Coffee ve Çıngıloğlu festivalin servis sponsorları arasında yer alıyor.  

 

Antik Taş Ocağında gerçekleşecek Taşta Klasik konserlerinin başlama saati 21:15; diğer konserler 20:30’da başlayacaktır.

 

Biletler, Festival Merkezi, Gümüşlük sahili; Roots of Highlife – Ortakent (0 542 443 50 10) ve Biletix'den temin edilebilir.  Bilet iletişim: 0 537 040 37 40

www.gumuslukfestival.org

[email protected]

www.facebook.com/gumuslukfestival

 

13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Program:

UGKMF, “Avrupa’nın en seçkin festivalleri, EFFE 2015 – 2016” etiketiyle onurlandırılmıştır.

 

8 Temmuz -  Açılış: Gülsin Onay & Saygun Quartet - Cemre Burhan Çetin (Taşta Klasik)

9 Temmuz – Emre Yavuz – piyano (Toprak evde)

10 Temmuz – Emre Şen - piyano (Taşta Klasik)

11 Temmuz - Nils Petter Molvær – etnik caz grubu+trompet – Norveç (Suda Caz)

12 Temmuz - Simin Tander – etnik caz/solist - Almanya/Afganistan (Suda Caz)

14 Temmuz - GFA Piyano konseri (Toprak ev)

15 Temmuz - Ilya Kondratiev & Emre Yavuz – piyano (Taşta Klasik)

16 Temmuz – Ilya Kondratiev – piyano - Rus (Toprak ev)

18 Temmuz - GFA Piyano 2. Konser (Toprak ev)

19 Temmuz - Håkon Kornstad – etnik caz/saksafon – Norveç (Suda Caz)

20 Temmuz - Derek Gripper – etnik müzik – G.Afrika (Kumda Gitar)

21 Temmuz - Hasan Meten & Erdem Sökmen – düet gitar (Kumda Gitar)

22 Temmuz - Guy Buttery – özgün/G.Afrika (Kumda Gitar)

23 Temmuz - Marek Pasieczny – özgün/Polonya (Kumda Gitar)

24 Temmuz – Naqsh Duo: Golfam Khayam & Mona Matbou – etnik müzik/İran (Kumda Gitar)

25 Temmuz - Gülsin Onay - piyano (Toprak ev)

26 Temmuz - Kumda Gitar Final Konseri (Taşta Klasik)

27 Temmuz - GFA Gitar konseri (Kumda Gitar)

29 Temmuz - Stephane Blet & Ayla Erduran – piyano (Taşta Klasik)

30 Temmuz - Stephane Blet – piyano/Fransa (Toprak ev)

1 Ağustos - Muğla Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası - Şef: Nail Yavuzoğlu (Taşta Klasik) 

2 Ağustos - Muğla Büyükşehir Belediyesi Caz Orkestrası - Şef: Hakan Erakgün, Solist: Teoman Aras/Gümüşlük İskelesi (Suda Caz)

3 Ağustos - GFA Keman konseri (Toprak ev)

4 Ağustos - Bülent Evcil, Raffaele Trevisani, Philip Moll & Paola Girardi – Flüt/piyano (Taşta Klasik)

5 Ağustos - Emin Fındıkoğlu + 12, “big band”- Konser öncesi emektar cazcı İlham Gencer’e “Yaşam boyu onur ödülü” verilecek. (Suda Caz)

9 Ağustos - Kristin Asbjørnsen and Olav Torget – etnik caz/Norveç (Suda Caz)

10 Ağustos - Kapanış: Gülsin Onay & Eren Levendoğlu – piyano düet (Taşta Klasik)

11 Ağustos - GFA Flüt konseri (Toprak ev)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.