Öne Çıkanlar londra Prof. Dr. Abdulvahap Kara Heathrowda Emily Ratajkowski 35 yaş Veteranlar Ligi Bodrumda Ortakent Derman Dünya Barış Harcandıkça Tiyatro Atölyesi Mevsimlik Oyuncular Disaster Emergency Committee İngiltere ekonomisi BUSINESS AWARDS Atiye klip çekti Londrada yayın Serel Yereli SEBNEM TACİGUT INFLOW Ödülleri KOSTÜM YAPTIRMA

Türk Edebiyatı Londra’da, Selçuk Altun ile Kitap Tanıtımı ve İmza Günü 

Türk edebiyatının önde gelen isimlerinden Selçuk Altun, Londra Yunus Emre Enstitüsü’nün destekleriyle Avrupa Yazarlar Festivali’nde Türkiye'yi temsil edecek.

- Bu haber 38 kez okundu.

Türk Edebiyatı Londra’da, Selçuk Altun ile Kitap Tanıtımı ve İmza Günü 

Türk edebiyatının önde gelen isimlerinden Selçuk Altun, Londra Yunus Emre Enstitüsü’nün destekleriyle The European Union National Institutes for Culture - EUNIC (Avrupa Birliği Ulusal Kültür Enstitüleri Birliği) ’in düzenlediği European Writers' Festival (Avrupa Yazarlar Festivali)’de Türkiye'yi temsil edecek. 18 Mayıs 2024 Cumartesi günü British Library'de 12:45’te Changing Gears adlı panelde ve 20 Mayıs 2024 Pazartesi günü saat 19:00’da Londra Yunus Emre Enstitüsü’nde gerçekleşecek olan iki söyleşide Selçuk Altun, Türk edebiyatının zenginliğini ve çeşitliliğini son romanı “Ayrılık Çeşmesi Sokağı” (Farewell Fountain Street) üzerinden dinleyicilere anlatacak.  
 
Selçuk Altun, 20 Mayıs'ta ise Yunus Emre Enstitüsü'nde düzenlenecek söyleşi ve imza gününde ise okurlarıyla bir araya gelecek. Türk Hava Yolları'nın desteği ve Saqi Books iş birliğiyle gerçekleşecek etkinlikte "Many and Many A Year Ago" ve "Farewell Fountain Street" kitaplarının imza günü yapılacak.  
 

Söyleşide, Selçuk Altun'un son romanı "Farewell Fountain Street"in yazılış sürecini ve edebi mesajını anlatacak ve ardından kitapta yer alan "Neden Godot Gelmedi?" başlıklı tezini sunacak atıfta bulunarak,"Godot Neden Gelmedi?"sorusuna cevap arayan bir konuşma yapacak. Programda, Altun romanın yazılış sürecini ve edebi mesajını anlatacak ve ardından kitapta yer alan "Neden Godot Gelmedi?" başlıklı tezini sunacak. Bu konuşma, bir "edebi dönüşüm" örneği olacak ve katılımcılara unutulmaz bir deneyim sunacak.  
 
Daha fazla bilgi için, yaklaşan etkinlikler ve girişimlerle ilgili yeelondon.org.uk sayfasını ziyaret edebilirsiniz.  


 
“Ayrılık Çeşmesi Sokağı” (Farewell Fountain Street) hakkında:  


Ziya Adlan kırk yıldır akademisyenlik yaptığı Cenevre’den dönüp, Ayrılık Çeşmesi Sokağı’ndaki bakımsız konağına sığınır. Osmanlı hanedanına mensup bu gizemli adam hastadır. Artvin hayatta en büyük tutkusu saksafon çalmak olan bir doktora öğrencisidir. Tanımadığı bir adam sol elinin iki parmağını kestirir ve bu olay onun hayatına damgasını vurur. Artvin’in yeni görevi Ziya Bey’in bakıcılığıdır.  


Selçuk Altun romanlarının bildiğimiz muzip ve gizemli atmosferine kör bir Osmanlı çeşmesinin tanıklığında davet ediliyoruz. Romanın iki ana karakterini bekleyen büyük sırra doğru yaklaşırken, ustaca aktarılan ilginç yan hikâyelerle pek çok tarihi olaya, kişiye, sanat yapıtına kısacası hayata dair bilgilerle de donanıyoruz.

Selçuk Altun, 1950 yılında Türkiye'nin Savsat-Artvin şehrinde doğdu. Emekli bir bankacı, kitap kurdu ve koleksiyoncu olan Altun, 2004 yılına kadar YKY'nin başkanlığını yaptıktan sonra emekli oldu. Dokuz roman, iki kısaa roman ve beş deneme kitabının yazarı olan Altun, 2022 yılında "Kitap İçin - 5" adlı eseriyle prestijli Sedat Simavi Edebiyat Ödülü'nü kazandı. "Bizans'ın Sultanı" adlı romanı 15 dile çevrildi. Gösteri ve OT gibi iki dergi için yazılar kaleme alıyor. Dört romanı yirmiye yakın yabancı dile çevrilmiş, yapıtları özellikle ABD ve İngiltere’de ses getirmiştir.  
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.