Öne Çıkanlar Ezo Sarıcı Apollo Filarmoni Orkestrası Aras Aydın Aslıhan turan dogan sanatci Reyhan Cansu Lan şarkısı Zeynep Bastık karsıyaka Zeynep Bastık izmir Mavi Gri neoNazi saldırısı planlamaktan 3D yazıcıda Milano italya Almanyanın Hanau Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı HANAU KATLİAMINI Tahir Palalı Cem Karacanın Unutulmaz Şarkılarıyla LAMBO İrlanda Bodrumda Ortakent

ŞEF GÜRER AYKAL İLE “ATATÜRK VE ÇOKSESLİ MÜZİK" SÖYLEŞİSİ

İstanbul Gedik Üniversitesi Sanat Etkinlikleri kapsamında Healin Foods’da düzenlenen “Atatürk ve Çoksesli Müzik" başlıklı söyleşide dünyaca ünlü Orkestra Şefi Profesör Gürer AYKAL konuşmacı olarak yer aldı. 1934 yılından bugüne opera sanatının ve konservatuarın ülkemizdeki gelişimini anlatan AYKAL,  çağdaşlaşmanın temelinin bu kurumlardan geçtiğinin altını çizdi.

- Bu haber 388 kez okundu.

ŞEF GÜRER AYKAL İLE “ATATÜRK VE ÇOKSESLİ MÜZİK" SÖYLEŞİSİ

İstanbul Gedik Üniversitesi Sanat Danışmanı Caner AKGÜN tarafından Healin Foods’da düzenlenen “Atatürk ve Çoksesli Müzik" başlıklı söyleşiye Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hülya GEDİK, Rektör Prof. Dr. Zafer UTLU, akademisyenler, besteciler ve müzisyenlerin yanı sıra üniversite öğrencileri katıldı. Devlet Sanatçısı unvanına sahip dünyaca ünlü Orkestra Şefi Profesör Gürer AYKAL söyleşide Mustafa Kemal Atatürk’ün müzik ve sanata olan yaklaşımlarından bahsetti.  “Atatürk müzik devrimleriyle bugün bizim varlık nedenimizdir” diyen Profesör AYKAL, sanatla çok yakın ilişkide olan Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemizde müzik sanatının gelişmesi için halkımıza sunduğu olanakları anlattı.

Söyleşide ayrıca İstanbul Gedik Üniversitesi Sanat Danışmanı Caner AKGÜN, Gedik Holding ve Gedik Eğitim Vakfı desteğiyle oluşturulan kültür sanat etkinlikleri dizisi ile ilgili bilgi verdi.

Ateş teması üzerinden oluşturulan fikrin,  mitoloji ve yakın tarihe dayandırıldığını anlatan AKGÜN, ateşin yaratıcı, üretken ve bütünleştirici gücünün, Sanayi ve Üniversite iş birliği çerçevesinde sanat etkinlikleri ile bütünleştirildiğinin altını çizdi.  Prometheus’un bilimi, sanatı ve uygarlığı yayan özelliği ile Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduğunda vurguladığı yenilikleri ve inkılapları hatırlatan Caner AKGÜN, bu doğrultuda kurgulanan sanat etkinliklerinin yıl boyunca devam edeceğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.