Öne Çıkanlar Numberone TV Nazlı Tosunoğl Yarışması İngiliz turizm İngiltere Türk Toplumu Futbol Konkurt Yeşilçamın Nurşani Mark Eliyahu Londra Kıbrıs Türk Kültür Japon modacı Kenzo Birleşmiş Milletler Yaratıcı Şehirler Ağı UCCN Çeşme Beşiktaş Nur Yerlitaş Angelina Jolie Dilsiz Dave McCary

Sharon Stone’dan rap şarkısı için dava

Ünlü oyuncu Sharon Stone, Chanel West Coast adlı rap’çiye, şarkısında adını ve imajını kullanarak çıkar sağlamakla suçlayarak dava açtı.

- Bu haber 320 kez okundu.

Sharon Stone’dan rap şarkısı için dava

Hollywood’un ünlü oyuncusu Sharon Stone, Chanel West Coast adlı Amerikalı rap’çiye bir şarkısı nedeniyle dava açtı. 61 yaşındaki ünlü oyuncunun mahkeme dosyasında, Chanel West Coast’un 2018’de çıkardığı şarkısında “gereksiz şekilde 33 kez 'Sharon Stone' adı ve 99 kez de ‘Sharon’ adının tekrarlandığı” belirtildi.   

Ünlülerin isimlerinin rap şarkısında geçmesi alışıldık bir şey olsa da Sharon Stone, Chanel West Coast’u ‘Sharon Stoned’ adını verdiği şarkısında adını defalarca kullandığı için dava etti. Stone, rap şarkıcısını, kendisinin popülaritesini ve ününü kullanarak çıkar sağlamakla suçladı.

Stone şikayetinde, aynı zamanda, hayırsever çalışmaları için aldığı ödüllere de atıfta bulundu. Ünlü oyuncu, yarattığı itibar nedeniyle, adının nasıl kullanıldığı konusunda "sıkı kontrol" sürdürdüğünü söyledi.

Asıl adı Chelsea Dudley olan 31 yaşındaki rap şarkıcının geçen yıl çıkardığı şarkı ilk 30 saniyesinde hiç söz içermezken sonrasında defalarca “Stone” ve “Stoned”  kelimeleri tekrarlanıyor. Stone, adının "mantra benzeri tekrarı"nın Dudley'nin "ünlü sembol isimlere yapışmayı sevmesi"nin bir örneği olduğunu söyledi.

Stone ayrıca, rap’çinin klibinde de kendisinin meşhur Temel İçgüdü filminden ikonik sahneleri canlandırdığını belirterek, “haksız rekabet ve tanıtım hakkının ihlali” nedeniyle dava açtı.

Anahtar Kelimeler:
Sharon StoneRap şarkısı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.