Öne Çıkanlar Yeşilçamın Nurşani Birleşmiş Milletler Yaratıcı Şehirler Ağı Çeşme Beşiktaş Dave McCary Oksimoron Oyunu Piyanist besteci Tuluyhan Uğurlu Türk yönetmen Ferzan Özpetek Cenk Eren Halloween kostumu Derya Tuna Osmanlı IKBY Londradaki Tate Britain Turner Ödülü ingiltere Turner Ödülü Londra Turkiye Elnar Xelilov

DAVID HELFGOTT KONSERİ VE FİLM GÖSTERİMİ

The Guardian : "Pavarotti futbol fanatiklerine operayı sevdirdi, David Helfgott da hayatı boyunca hiç klasik müzik konserine gitmeyecek olan insanlara piyanoyu ve klasik müziği sevdiriyor.”

- Bu haber 409 kez okundu.

DAVID HELFGOTT KONSERİ VE FİLM GÖSTERİMİ

David Helfgott ilk kez, 360 derece sahnede, Piu Entertainment organizasyonu ile başka hiçbir yerde yaşayamayacağınız bir konser deneyimi için sizleri 9 Kasım’da Volkswagen Arena’ya davet ediyor. Bugün dünyanın en önemli piyanistlerinden biri sayılan David Helfgott, Melbourne'de Polonya asıllı Yahudi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Henüz beş yaşındayken, babasının öğretmenliği sayesinde başladığı piyanoda gösterdiği performans ile “harika çocuk piyanist” olarak tanındı.

SAYILI SANATÇILARDAN

On yaşına geldiğinde Perth’li piyano öğretmeni Frank Arndt'dan ders almaya başladı ve ablası Margaret ile katıldığı birkaç yerel yarışmada ödül kazandı. Genellikle romantik müzik yapan Helfgott, en zor eserlerden sayılan Rahmaninov’un 3. piyano konçertosunu icra edebilen sayılı sanatçılardan biri.

'THELAST GREAT ROMANTİC, RAHMANİNOV'

Helfgott'ın 'TheLast Great Romantic, Rahmaninov' albümü 4 milyondan fazla sattı ve 'Billboard' dergisi tarafından en başarılı klasik müzik albümü seçildi. Bu bir klasik müzik albümü için oldukça büyük bir başarıydı.

The Guardian gazetesi Helfgott’dan şu cümlelerle bahsediyor: "Pavarotti futbol fanatiklerine operayı sevdirdi, David Helfgott da hayatı boyunca hiç klasik müzik konserine gitmeyecek olan insanlara piyanoyu ve klasik müziği sevdiriyor.”

“EN İYİ ERKEK OYUNCU OSCAR ÖDÜLÜ”

David Helfgott'un gerçek hayat hikâyesinden senaryolaştırılan ve Aktör Geoffrey Rush'a “En İyi Erkek Oyuncu Oscar Ödülü” kazandıran “Shine” filminde, ruh sağlığı yerinde olmayan müzik aşığı bir babanın, sahip olamadığı müzisyen kimliğini oğluna kazandırmaya çalışması ve bu süreçte yaşanan dram konu edilmişti.

12 YIL SÜREN TEDAVİ

David Helfgott filmde de anlatıldığı gibi, bir konser sırasında geçirdiği ağır beyin travmasına bağlı olarak 12 yıl süren tedavi sürecinden sonra üstün yeteneği ve azmi sayesinde yeniden yaşama dönmüş bir isim. Bu gerçeklik David Helfgott’ın müziği ve performansına olan ilgi ve talebi de artırıyor.


Konser: 13 Ekim 7.30pm Cadogan Hall London SW1X 9DQ
Biletler: £25. £35, £45 http://www.cadoganhall.com/event/david-helfgott-181013
Film: 11 Ekim 7.30pm Polish Jazz Café POSK 238-246 Kings Street W6 0RF
Biletler £5.95 https://www.eventbrite.co.uk/e/film-hello-i-am-david-a-documentary-about-shine-pianist-david-helfgott-tickets-49692504619

Video:
Film: Hello I Am David! https://vimeo.com/154315578

David Helfgott at the Oscars https://www.youtube.com/watch?v=2HYE7jgOQPI&t=87s
Shine (1996) trailer https://www.youtube.com/watch?v=aOkKH6-h6wA

Anahtar Kelimeler:
David Helfgott
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.