Öne Çıkanlar Numberone TV Nazlı Tosunoğl Yarışması İngiliz turizm İngiltere Türk Toplumu Futbol Konkurt Yeşilçamın Nurşani Mark Eliyahu Londra Kıbrıs Türk Kültür Japon modacı Kenzo Birleşmiş Milletler Yaratıcı Şehirler Ağı UCCN Çeşme Beşiktaş Nur Yerlitaş Angelina Jolie Dilsiz Dave McCary

Ünlü rock grubu IŞİD yüzünden mağdur oldu

- Bu haber 108 kez okundu.

Ünlü rock grubu IŞİD yüzünden mağdur oldu

Amerikalı rock müzik grubu ISIS, adı sebebiyle zor günler yaşıyor; zira terör örgütü IŞİD (Irak Şam İslam Devleti)nin İngilizce'de kullanılan kısaltma adı ISIS (Islamic State of Iraq and Syria) ile aynı ismi paylaşıyorlar. Business Insider'da yer alan habere göre grubun hayranları Irak ve Suriye'de terör estiren grupla aynı adı taşıyan t-shirtleri artık giymeyeceklerini açıkladı. Grubun davulcusu Aaron Harris ise hayranlarından grubun adını değiştirmeleri gerektiği yönünde çok sayıda elektronik posta aldıklarını söylüyor. 1997 yılında kurulan müzik grubu, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta bulunan resmi sayfalarında, grubun aktivitelerini sürekli güncelliyor. 2010 yılında açtıkları Facebook sayfalarının 170 bin takipçisi var. "Tıpkı hayranlarımız gibi biz de terör örgütünün eylemlerini kederle izliyoruz" diyen davulcu Harris, grubun adı hakkında yapılan öneriler için bir yorumda bulunmadıklarını, 2010 yılından beri sosyal medyada izledikleri yolu devam ettirdiklerini söylerken "projelerimiz devam ediyor ve tüm etkinliklerimizi Facebook sayfamızdan duyurmaya devam ediyoruz" diyor. Yine de grubun Facebook sayfası ISIS adından 'Isis the Band' (ISIS müzik grubu) olarak değiştirildi. Öte yandan aynı dertten muzdarip olan bir teknoloji firması, ISIS olan marka adını ilerleyen günlerde değiştireceğini açıkladı. Şirketin CEO'su Michael Abbott "sürekli kan döken ve terör estiren bir grup insanla aynı ismi taşımak istemiyoruz" açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.